Zorg ervoor dat jij veilig de weg op gaat!

Tegenwoordig maken we het steeds vaker mee: piraten op de weg! Hiermee bedoelen we te zeggen dat er vaak verkeersongelukken gebeuren door echte wegpiraten die zich niet aan de verkeersregels houden en zo hun medeweggebruikers in gevaar brengen. Wij willen dan ook iedereen op het hart drukken om zich aan de verkeersregels te houden! Met een ingevorderd rijbewijs kun je immers helemaal niet meer rijden.

Wanneer wordt jouw rijbewijs ingevorderd?

Er zijn een aantal situaties waarin het rijbewijs ingevorderd kan worden waaronder:

  • Als de weggebruiker gevaarlijk rijgedrag vertoont;
  • Als de bestuurder meer dan 50 km per uur te hard rijd. Op een bromfiets geldt dit bij 30 km per uur te hard;
  • De bestuurder weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek en heeft een alcoholgehalte van meer dan 1.3 promille in het bloed. Voor beginnende bestuurders is dit zelfs 0.8 promille;

Is jouw rijbewijs ingevorderd en besluit jij te rijden zonder rijbewijs? Dan pleeg je zelfs een misdrijf. Denk dus goed na op het moment dat je in de auto stapt terwijl jouw rijbewijs al in ingevorderd door de politie. 

Rijden onder invloed van drank en drugs

Dit is heel gevaarlijk voor de medeweggebruikers. Door drank en drugs wordt het reactievermogen aangetast waarop de bestuurder vaak niet op tijd kan handelen en dus de situaties niet goed kan inschatten op dat moment. Het is al vaak gebeurt dat een bestuurder onder invloed iemand aan heeft gereden of in het ergste geval zelfs dood. Dit willen we natuurlijk allemaal voorkomen en daar zit niemand op te wachten. Denk dus goed na als je een keer besluit om met drank en drugs achter het stuur te stappen. Een onschuldige kan zomaar het slachtoffer worden van dit onverantwoordelijke gedrag. 

Opnieuw het rijbewijs halen

In sommige gevallen krijg wordt je rijbewijs ongeldig verklaard. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je twee keer bent veroordeeld voor het rijden onder invloed of voor het meermaals weigeren van een alcoholonderzoek. Dan wordt er door het CBR worden gekeken of de persoon in kwestie nog wel rijgeschikt is. Dit betekent dat deze persoon opnieuw zijn of haar rijbewijs dient te halen. Dit is een duur grapje.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*