Zo kom je helemaal tot rust in jouw slaapkamer

Stel je hebt een drukke werkdag achter de rust om moet binnenkort hard studeren om jouw examens te halen. Dan wil je natuurlijk niks liever dan in jouw bed ploffen en genieten van heerlijke nachtrust. Al is je hoofd nog zo vol met alle indrukken die je hebt opgedaan of die nog komen gaan. Om even helemaal tot rust te komen in jouw slaapkamer, is een opgeruimde en stijlvolle slaapkamer een echte pré. Met deze tips tover jij jouw slaapkamer op stijlvolle manier om in een oase van rust. 

Verduister de kamer


Een koele en donkere kamer kan je helpen beter in slaap te komen en te blijven. Hoe vervelend is het dat je vroeg wakker wordt van opkomende zonnestralen? Of je moet opstaan om de gordijnen dicht te doen of je moet je verliggen. Je hersenen komen pas echt tot rust wanneer de kamer helemaal donker is en geen externe prikkels hoeven te verwerken. Hang een paar verduisterende gordijnen op of investeer in een handig rolluik. Kies je liever voor een low-budget optie? Doe dan lekker een slaapmasker op. Zo word je ’s ochtends nog uitgeruster wakker. 

Gebruik comfortabel beddengoed


Wil je echt even weg kunnen zwijmelen in jouw bed? Dan is het belangrijk om in goed beddengoed te investeren. Een goed matras en kussens kunnen een enorm verschil maken in jouw slaapkwaliteit en -comfort. Ook is een kwalitatief dekbed onmisbaar voor een goede nachtrust. Maar wat is een goed dekbed? Deze zorgt ervoor dat de temperatuur en vochtregulatie in orde zijn. Je wilt immers niet bezweet of onderkoeld wakker worden en een extra laken moeten pakken. Cinderella dekbedden zijn een echte aanrader om van een onverstoorde nachtrust tegemoet te gaan.  

Ventileer de kamer goed


Als je echt lekker wilt slapen, is het belangrijk de slaapkamer regelmatig te ventileren. Een koele en goed geventileerde slaapkamer zorgt namelijk voor veel zuurstof, dat nodig is om diep in slaap te kunnen vallen en spieren rust te geven. Weet je wat ook helpt om extra zuurstof in de slaapkamer te krijgen? Zet een paar planten neer. Naast dat ze enorm sfeervol zijn, helpen ze de lucht te zuiveren. Ook brengt het een vleugje natuur mee om je even op een rustgevende plek te wanen. Overweeg tevens het gebruik van een luchtbevochtiger om vocht aan de lucht toe te voegen. Hierdoor zal je comfortabeler voelen en sneller in diepe slaap komen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*