Willen wij een dj of een band op de bruiloft?

De belangrijkste dag van jullie leven samen is aanstaande, de bruiloft! Bij deze bruiloft kriebels komt ook een hoop stress kijken vanwege de planning van deze mooie dag. Wij hopen in dit artikel alvast een van jullie keuzes iets makkelijker te maken, namelijk een DJ of een band op de bruiloft? Natuurlijk zal de keuze niet gelijk na dit artikel gemaakt worden, maar hopelijk zie je zo wel een hoop voordelen en misschien wel nadelen voor 1 van de 2.

Sfeer staat bij een band centraal

De meningen zijn er volledig over verschilt. De een vindt dat een band de sfeermaker is voor een bruiloft en de ander vindt dat een dj dat juist is. Vroeger waren dj’s nog niet echt voor bruiloften dus was het normaal dat er voor een band gekozen werd. Nu is dat toch even anders. Iets waar wel echt opgelet moet worden tijdens de zoektocht naar de juiste band is of ze wel echt ‘goed’ zijn. Je wilt namelijk niet op je bruiloft een zanger of zangeres hebben die schreeuwt en de sfeer compleet verpest.

Een band kan enkele nadelen hebben. Het grootste probleem met een band is dat het repertoire van de band vaak niet al te groot is. Hierdoor mis je een hele hoop nummers die jij echt graag op je bruiloft wilden hebben. Op dat soort momenten kies je dan toch eerder voor een dj. Daarbij zal een band ook vaak pauzes nemen, wat bij een DJ geen probleem is. Toch zijn er ook voordelen, want de oudere mensen op jullie bruiloft zullen toch liever naar een band luisteren dan naar een DJ die dance muziek draait. 

Ieder genre kan een DJ voor jou draaien. 

Het gebeurt niet vaak dat koppels een compleet soortgelijke muzieksmaak hebben, dus is de muziekkeuze vaak een conflict tussen de verloofden. Op het moment dat dit gaat gebeuren is het slim om een bruiloft DJ van Psound in te schakelen. Een dj kan je namelijk helpen om al je wensen qua verschillende genres te draaien op jullie avond. Hierdoor zullen ook meerdere mensen zich naar de dansvloer manoeuvreren. Ga wel na wat voor gasten er naar jullie bruiloft komen. Komen er voornamelijk ouderen? Dan is het vaak toch wel slim om misschien ook een band uit te nodigen, of alleen een band. Wanneer er meer jongeren komen is een DJ de beste keuze. (En vergeet niet een dj kan ook gouwe ouwe nummers draaien).  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*