Wat te doen in Friesland – De beste tips voor het hele gezin!

Friesland is net even iets anders! Wist je dat de noordoostelijke regionen van Nederland in de tijd van de Vikingen een belangrijke landingsplaats was? Aan deze unieke geschiedenis hebben de Friezen zelfs hun eigen taal te danken! Vandaag de dag is Friesland een genot om te bezoeken vanwege de weidse landschappen, kleine historische stadjes, prachtige natuurgebieden en wilde eilanden. Dit en meer maken Friesland een uitstekende plek voor het vertoeven van een welverdiende vakantie in eigen land! Daarom vertellen we je in dit artikel meer over de favoriete activiteiten en bezienswaardigheden in deze noordelijke provincie. 

Bootje varen of een fietstocht in de frisse lucht 

Friesland heeft een overvloed aan water! Dit maakt het een uitermate geschikte plek voor een wonderbaarlijke boottocht. Voor dat echte vakantiegevoel vaar je met een bootje over het Ijsselmeer om verschillende historische stadjes te bezoeken. Bovendien is Friesland een geweldige locatie voor een fietsvakantie! Fiets langs de prachtige Friese meren en verken de oude straatweggetjes in het centrum van de stad. 

Friesland is dankzij zijn uitgestrekte gebied een geweldige plek voor de avonturen van kinderen. Geen wonder dat de provincie leuke mogelijkheden biedt voor schoolkampen! Kijk op schoolkamp accommodatie als je inspiratie wilt opdoen voor het organiseren van een geweldig kamp. 

Bezoek het eiland Terschelling 

Friesland is de perfecte  plek om te gaan eilandhoppen! Een van de eilanden die je beslist moet bezoeken is Terschelling. Een groot deel van het eiland is nog in zijn natuurlijke staat, waardoor je toegang hebt tot witte zandstranden die op sommige plekken maar liefst 500 meter breed zijn! Hierdoor heb je zelfs tijdens het hoogseizoen meer dan voldoende ruimte om te zonnen en lange strandwandelingen te maken. Terschelling staat verder bekend om zijn lieflijke duinlandschap waarbij je op rustige fietspaden alle tijd hebt om te genieten van de branding van de Noordzee en de vele zeevogels.  

Verken historische stadjes zoals Lemmer

Friesland kent enkele prachtige historische dorpjes en stadjes om te bezoeken. Een van die lieftallige dorpjes is Lemmer, een populaire trekpleister van Friesland. Dankzij zijn ligging aan het Ijsselmeer en de  Friese Meren is Lemmer zowel op land als zee uitstekend te vertoeven! Het is daarom dan ook niet zo gek dat Lemmers de aandacht weet te trekken van vele vissers, watersporters en dagjesmensen. Lemmers kent daarnaast een strand en is geliefd bij toeristen om te winkelen in een van de authentieke boetiekjes. 

Mocht je toch liever willen genieten van een zonovergoten vakantie voor het hele gezin in de lente? Dan moet Zuid-Frankrijk op je lijstje staan! Kijk voor de mooiste deals op vakantiehuis Frankrijk voor groepen.  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*