Wat is SEO?

Ja, wat is seo eigenlijk? Misschien heb je wel eens een e-mail langs zien komen, met het verzoek om linkjes uit te ruilen, of word je benaderd om de online vindbaarheid uit te besteden. In dit artikel wordt aan jou uitgelegd wat SEO is en waarom het in deze tijd zo ontzettend belangrijk is.
 

De definitie van SEO

SEO staat voor ‘Search Engine Optimalization’, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Waar 20 jaar geleden organisaties werden gevonden op de Gouden Gids zoekt men tegenwoordig op Google. Velen denken dat je voor Google veel geld moet betalen om überhaupt gevonden te worden. Dit is zeker niet het geval. In toenemende mate worden de zoekresultaten gedomineerd door de advertenties (hier staat ‘ad’ naast). Hier moet je dus voor betalen, maar bezoekers scrollen vaak door naar de gratis resultaten, ook wel ‘organisch bereik’ genoemd. SEO is het optimaliseren van je website voor de zoekmachines, waardoor je beter gevonden wordt. 

Hoe kijkt Google naar je website?

Google organiseert alle websites en plaats de websites bovenaan die het beste matchen met je zoekresultaat. Het is dus niet zo dat de hoeveelheid geld die je uitgeeft bepaalt hoe hoog je rankt in Google. Het is slechts een kleine onderdeel. Meer dan 200 factoren bepalen hoe hoog je website rankt in Google. Denk bijvoorbeeld aan de websitesnelheid, de navigatiestructuur en de spelling op je pagina.

Krijg je linkbuildingverzoeken?

Krijg je regelmatig verzoeken om links uit te ruilen (oftewel ‘linkbuilding’)? Dan is het zeker aan te raden om daar op in te gaan. Backlinks (linkjes die doorverwijzen naar jou) zijn een belangrijke factor voor je SEO. Schakel in dat geval daarom je developer of marketeer in en kijk of je linkjes kan uitruilen. 

Zoekmachineoptimalisatie is misschien de belangrijkste element om meer conversie uit je website te krijgen. Het levert verkeer en traffic op. Verdiep je dus in SEO en laat, indien gewenst, de online vindbaarheid over aan een online marketingbureau!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*