Waarvoor is een Formlabs 3D printer geschikt

Er wordt veel gesproken over de manier waarop Formlabs zijn 3D printers laat werken. De techniek wordt gezien als de basis waarop anderen in deze branche zich moeten baseren. Wanneer het gaat om printen volgens de methode van SLA, of stereolithografie, dan is dit de benchmark. Het is dan ook aantrekkelijk om eens goed te bekijken wat dit nu eigenlijk precies inhoudt. Wat kan je hier dan als gebruiker precies mee aanvangen? Hoe kunnen de printers worden ingezet in jouw branche of voor de ideeën die jij hebt? Er zijn meerdere interessante opties.

Van vloeistof naar gehard plastic
Formlabs gebruikt de SLA-techniek. Dit betekent dat gewerkt wordt met een vloeistof die ook wel bekendstaat als resin. Het is belangrijk om te weten dat er niet slechts één soort resin is. Er zijn meerdere varianten die te gebruiken zijn. Deze vloeistof wordt bewerkt met een laser om uit te harden. Op die manier komt dan het ontwerp dat je gaat 3D printen tot stand. Het is een techniek die met veel precisie is uit te voeren. Dit is dan ook direct het grootste verschil met andere soorten printers van andere fabrikanten. Die werken op andere manieren.

Breed inzetbaar door gebruikers
Doordat Formlabs meerder printers en meerdere soorten resin te bieden heeft, is de inzetbaarheid flink breed. Juist de flexibiliteit en veelzijdigheid van de modellen wordt geroemd door de specialisten. Het geeft je mogelijkheden in elke branche om ermee te werken. Van een bouwkundige, tot een ingenieur tot een architect en in de industrie is er voor iedereen wel een toepassing te vinden met de 3D printers van deze fabrikant. Dit is ook precies de reden waarom ze zo populair zijn. Dat maakt het de moeite waard om erin te investeren om er zelf mee te kunnen gaan werken.

De praktische toepassingen
Het is ook goed om te weten welke praktische toepassingen er het meest zijn als het om 3D printers van Formlabs gaat. In de eerste plaats gaat het dan om het maken van prototypes. Het scherpe detail is hier de grote reden van. Daarnaast wordt het ook gebruikt om een basis mee te leggen voor een verder ontwerp. Het maken van patronen, passtukken of molds en gereedschappen is heel gebruikelijk met de printers van deze fabrikant. Het is dan ook goed om te weten dat je al deze verschillende kanten ermee op kan. Zo haal je alles eruit. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*