Waarom kiezen voor IQOS?

Met een overvloed aan verschillende e-sigaretten op de markt, is het zo gek nog niet dat je niet zeker bent over welke bij jou past. Het aantal mensen dat elektrisch is gaan roken, is sinds de afgelopen jaren fors gegroeid. Merken blijven hierdoor steeds meer nieuwe innoverende producten ontwikkelen, waardoor de keuzestress voor de consument alleen maar erger wordt.

Maar gelukkig is het ene product de ander niet. Er zijn genoeg e-sigaretten die net even wat anders bieden dan de rest. Zo geldt dit ook voor IQOS sigaret. De IQOS valt zeker op tussen alle andere e-sigaretten. Dit product heeft immers een unieke werking en maakt daardoor onderscheid. 

Ben jij benieuwd naar wat IQOS zo uniek maakt en zo anders dan de rest? Sla dit artikel dan zeker niet over en lees snel verder!

Je hoeft niet bang te zijn voor schadelijke stoffen

Zoals iedereen weet, komen er in principe altijd schadelijke stoffen vrij, als je ervoor kiest om te roken. Dit soort stoffen bestaan onder andere uit teer of koolstofmonoxide. Er wordt tijdens het roken tabak verbrand, waardoor de stoffen vrijkomen. Deze schadelijke stoffen zijn een van de redenen waarom roken zo slecht is voor je gezondheid. 

De IQOS doet het anders. Het verschil is namelijk dat zij tabak niet verbranden, maar juist verwarmen. Dit heeft als gevolg dat er veel minder schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het roken. Het brengt dus zeker gezondheidsvoordelen met zich mee.

Het bootst ‘normaal roken’ na

Het feit dat de IQOS e-sigaret tabak verwarmt, zorgt ervoor dat het roken ervan sterk vergelijkbaar is met het roken van een normale sigaret. Zo kan je stellen dat het ritueel van het roken bijna volledig is nagebootst. 

Je zal je misschien afvragen hoe dat nou mogelijk is. En dat is heel simpel. Aangezien er gebruikt wordt gemaakt van tabaksticks lijkt het alsof je een traditionele sigaret aan het roken bent. Daarbij is gelijkenis ook te wijten aan de filter en het echte tabak dat in de elektrische sigaret zit.

Geen vervelende tabaklucht

De geur van tabak die vrijkomt tijdens het roken, wordt niet door iedereen gewaardeerd. Vaak blijft de geur in je haren en kleding hangen en ben je geforceerd om beide te wassen, wanneer je er mee in aanraking bent gekomen. 

Gelukkig heeft IQOS daar de oplossing voor. Vanwege de verwarming van tabak komt er namelijk veel minder tabaksgeur vrij. De damp die wel vrijkomt, ruikt helemaal niet naar sigaretten. Daarbij heeft damp een hele andere samenstelling dan rook, wat dit bewerkstelligt.

Het kan dienen als een middenweg

Roken met deze e-sigaret lijkt dus voor een groot deel op het normale roken. Men ervaart het als een soort middenweg. Het zit immers tussen tabak roken en en e-liquid dampen in. Dat maakt dit product dus toegankelijk voor een ieder.

Overstappen op de IQOS kan zo dienen als een eerste stap. Bijvoorbeeld een eerste stap naar lichter roken of een eerste stap richting het stoppen met roken. Het kan dienen als een alternatief. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*