Waarom een bezoekje aan Amsterdam de moeite waard is

Amsterdam, de stad van de grachten, is de hoofdstad van Amsterdam. Naast de grachten staat Amsterdam ook bekend om de tulpen, kanalen, woonboten en musea. Er zijn verschillende hotspots, waardoor het voor iedereen aantrekkelijk is om de stad te bezoeken. Mede door het geweldige nachtleven is de stad enorm geliefd bij toeristen. Wij vertellen je graag waarom een bezoekje aan onze grachtenstad Amsterdam zeker de moeite waard is.

De beroemde grachten

Als we aan Amsterdam denken dan denken we direct aan de beroemde grachten. De grachtengordel maakt de hoofdstad uniek. Een rondvaart in de Amsterdamse grachten is een populaire toeristenattractie. Om alle grachten te ontdekken kan je het beste een rondvaart boeken. Overal in Amsterdam vind je rondvaartboten. Tijdens de rondvaart vertelt een (digitale) gids je alles over de highlights van de stad, terwijl jij in de tussentijd allerlei indrukken op mag doen. Vaak laten rondvaartbedrijven promotieartikelen bedrukken om zo hun bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Zo is pennen bedrukken populair en worden ze tijdens de rondvaart gebruikt.

Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een bootje te huren en door de grachten te varen. Tijdens de zomerdagen huren veel mensen een boot en genieten van een gezellige dag op het water. Het is wel belangrijk om je tijdens zo’n zonnige dag goed te beschermen tegen UV-straling. Op een boot is de kans groter dat je verbrandt. Neem daarom je zonnebril mee en zorg dat je goed ingesmeerd bent. Wil je tijdens de boottocht beschermd zijn én opvallen? Laat dan zonnebrillen bedrukken met de namen van je vrienden en/of familieleden.

Bezienswaardigheden

Het symbool van de stad is de grachtengordel, maar er is nog veel meer te zien. Amsterdam is de ideale stad voor een leuke citytrip. Heb je een lijstje met verschillende bezienswaardigheden? Zorg ervoor dat je van tevoren toegangstickets koopt, zodat je geen urenlang in de rij hoeft te staan. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, het Vondelpark en Madame Tussauds. Er is genoeg te zien en te bleven in Amsterdam. Iedere wijk van deze grachtenstad heeft wel iets bijzonders.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*