VR set huren voor virtual reality in het onderwijs

Virtual reality

Wanneer je het klaslokaal al tientallen jaren niet meer bezocht hebt zal het even schrikken zijn wanneer je een bezoek brengt aan een school in deze tijd; digitale borden, kinderen die met tablets rondlopen en veel meer audiovisuele leermiddelen dan vroeger. Virtual reality in het onderwijs is weer een nieuw instrument om leren effectiever en ook leuker te maken. Zelfs wanneer je van mening bent dat leren niet “leuk” hoeft te zijn, moet zelfs de grootste scepticus toegeven dat VR apps voor het onderwijs de oude historie weer tot leven brengen, je virtueel het heelal laten verkennen en nog veel meer “onmogelijke” ervaringen bieden. Dat soort mogelijkheden zal de huidige generatie studenten motiveren om nog meer kennis te vergaren, en ze inspireren om zelf aan de slag te gaan. Je hoeft als onderwijsinstelling overigens niet direct grote investeringen te maken, met een Gear VR service kun je het hele klaslokaal naar de virtuele wereld brengen.

Het belang van virtual reality in het onderwijs

Is schrijven met een pen nog belangrijk als we alles typen? Met steeds betere spraakherkenning is typeles straks ook overbodig… Hoewel leerlingen nog steeds een aantal basisvaardigheden onder de knie moeten krijgen, is het ook van belang om rekening te houden met de samenleving waar studenten later in zullen leven. Nu heeft niet iedereen een VR set in huis, maar dat gaat waarschijnlijk veranderen. Er is een heel goede reden dat kinderen nu leren programmeren op school. VR apps voor het onderwijs slaan in feite een brug tussen oud en nieuw; er wordt gebruik gemaakt van beeld en geluid om ingewikkelde materie duidelijk te maken. Met een VR set wordt je als het ware in de lesstof geplaatst, alsof je een lesboek opent en in het boek springt. Dat klinkt wellicht als een fantasy film, toch ligt de virtuele werkelijkheid dichterbij dan je denkt.

Goede vr apps onderwijs

Onbekend maakt onbemind, via een Gear VR service kun je direct een groep studenten of leraren kennis laten maken met virtual reality in het onderwijs. Hier zijn enkele VR apps voor het onderwijs die werken op een Gear VR bril:

  • Unimersiv: Dit is een virtuele universiteit met een grote diversiteit aan lesprogramma’s. Je kunt de Titanic verkennen, door het heelal vliegen of het Romeinse Rijk bezoeken van duizenden jaren geleden. Deze app is echt gemaakt voor het onderwijs.
  • The body VR: Met deze VR app kun je het lichaam bestuderen alsof je een microscopisch klein element bent die door het lichaam reist. Tijdens deze reis krijg je medische informatie over het lichaam, waarbij ingewikkelde medische termen zeker niet geschuwd worden.
  • Anne Frank House VR: In deze indrukwekkende VR presentatie kun je het achterhuis bezoeken vanuit het klaslokaal. De woning is tot in detail nagemaakt terwijl je luistert naar fragmenten uit haar dagboek.
  • Titans of Space: Ontdek het heelal op een schaal van 1:1.000.000. Hoewel dit één van de eerste VR apps was om de ruimte te ontdekken blijft het één van de beste. Star Chart mag in deze categorie ook zeker genoemd worden.
  • Discovery VR: Het bekende televisiekanaal heeft een groot aantal 360 ervaringen die beslist de moeite waard zijn.
  • House of Languages: Een speelse manier om woorden in een andere taal te leren. Het is alsof je in Sesamstraat bij een karakter op bezoek gaat.

VR set huren voor op school

Met een Gear VR service kun je een compleet VR set huren voor in het klaslokaal. Van een los set tot aan tientallen VR brillen, met of zonder specifieke VR apps voor het onderwijs vooraf geïnstalleerd. Informeer bij de leverancier naar de mogelijkheden en ontdek welke meerwaarde virtual reality kan bieden voor het onderwijs.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*