Tractor rijbewijzen in heel Nederland weer van start

Goed nieuws voor trekker liefhebbend Nederland! De examinering is hiervoor vanaf vandaag (15 juni) weer opgestart. Door de coronacrisis was dit opgeschort, maar de tractors en examinatoren mogen dus weer de weg op. En dat betekent voor veel leerlingen die aan het wachten waren op hun examen, goed nieuws!

TNO onderzoek biedt uitkost

Uit het TNO-onderzoek is naar voren gekomen dat de examens veilig afgelegd kunnen worden als de voortgeschreven maatregelen worden opgevolgd. Hierbij moet er o.a. gebruikt gemaakt worden van mondkapjes. Schermen hoeven niet worden toegepast valt te lezen in het onderzoek: “De toepassing van harde schermen of schermen van flexibel folie vermindert de kans op besmetting door hoesten en niezen, maar heeft weinig effect op besmetting door ademen en praten. De kans op indirecte overdracht wordt mogelijk vergroot, doordat het virus achterblijft op de schermen. Daarnaast leveren de schermen extra risico’s op voor het zicht en voor verwondingen bij ongevallen”.

De mondkapjes worden overigens beschikbaar gesteld door het CBR.

Trekkerrijbewijs altijd nog ongekend populair

Het trekkerrijbewijs is nog altijd ongekend populair. Niet alleen in het oosten van het land, maar ook in het midden, zuiden en noorden van het land worden iedere dag examens afgelegd door het CBR. Dit met name omdat er in Nederland nog er veel landbouw is. Alle bestuurder van en een landbouwvoertuig of een motorrijtuig met beperkte snelheid hebben een rijbewijs nodig. We spreken hier dan over een T-rijbewijs. In de volksmond beter bekend als het trekkerrijbewijs.

De eisen en regels

Vanaf 15,5 jaar mag er theorie worden afgelegd. Vanaf 16 jaar mag er daadwerkelijk gelest worden. Er is geen minimaal aantal lessen nodig. De instructeur schat per leerling in hoe rijbekwaam iemand is en of er al examen kan worden afgelegd. Het trekker examen duurt ongeveer 85 minuten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*