Tips die jouw verhuizing makkelijker maken

Ben je ook weleens toe aan een nieuwe start? De meeste mensen verhuizen dan, maar er zijn ook mensen waarvan het een droom is om een internationale verhuizing aan te gaan. Dat is een grote uitdaging en er komen een aantal zaakjes bij kijken. Hoe verloopt zo een internationale verhuizing?

Internationale verhuizing

Er zijn mensen die de uitdaging aangaan om te gaan verhuizen naar het buitenland. Bijvoorbeeld voor hun werk, familie of om hun droom achter na te gaan. Maar hoe verloopt zo een internationale verhuizing? Er komen namelijk een flink aantal zaken bij kijken. En die zaken hangen natuurlijk ook af van het land waar je naartoe verhuist.

Het wonen in een nieuw land kan veel van een persoon vragen. Je bevindt je dan ineens in een nieuwe omgeving en er zien andere regels in dat land, dus dat wordt heel erg wennen. De manier van leven en de taal zijn ineens heel erg anders en jij zult je daaraan aan moeten passen. Dat heeft ook zijn tijd nodig. Maar je kunt het ook als iets positiefs beschouwen, namelijk dat je het kunt zien als een grote uitdaging. Als je geïnteresseerd bent in talen of andere culturen zou dat geen probleem voor je moeten zijn

Europese verhuizing

Het ligt er namelijk aan waar je wilt gaan wonen in het buitenland. Want in Europa gelden er bepaalde regels. In Europa geld er onder alle Europese landen vrij verkeer van mensen. Dat houdt in dat je als Europeaan geen visum nodig hebt om in een ander Europees land te werken of wonen. Dat soort zaken verlopen anders en gemakkelijker dan bij een verhuizing buiten de Europese landen. Ook hebben landen binnen Europa wel overeenkomsten in de regelgeving, dus het wennen daaraan zou gemakkelijker moeten zijn dan een land buiten de EU. Hier zijn een aantal tips die e verhuizing wat makkelijker kunnen maken:

-Je zou ruim van tevoren verhuisdozen moeten regelen. Die dozen ga je veel gebruiken en ze kunnen door sommige instellingen beschikbaar gesteld worden.

-Het is handig om meteen te beginnen met inpakken als de dozen binnen zijn. Begin met de ruimte die het minst gebruikt wordt.

-Door een checklist te maken weet je zeker dat je alle stappen doorloopt en niets vergeet.

– Door de dozen te nummeren is het makkelijker bij het uitpakken. En laat geen sleutels in kastjes, want die kunne zoek raken.

-pak de kleine dingen in die je het meest gebruikt als laatst.

-Nog een handige tip is om van tevoren over de cultuurverschillen te lezen en een beetje van de taal te leren. Woordjes en zinnetjes zoals, hallo, hoe gaat het?

Verhuizing buiten EU

Het is lastig om te zeggen, maar bij een verhuizing bijvoorbeeld naar Azië, daar komt veel meer bij kijken dan een verhuizing binnen de EU. Dat komt doordat landen binnen de EU-afspraken gemaakt hebben en Azië hoort daar niet bij. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden en de cultuur verschillen kunnen soms heel choquerend zijn, maar uiteindelijk went het wel.

De dingen die onder andere geregeld moeten worden zijn:

-Visa en werkvergunning

-School voor de kinderen (eventueel)

-het regelen van belasting

-Hypotheek/huur

-Het borgen van ziektekostenverzekering

-Het openen van een bankrekening

 Een aantal tips zijn. Pak een koffer met kleding apart in, want soms kan het enkele weken duren voordat je goederen je land van bestemming bereikt hebben. Ook belangrijk is het denken aan de belangrijke documenten zoals een paspoort. Een visum regelen is een lang en ingewikkeld proces, dus begin zo vroeg as je kunt.

Wat zeker een aanrader is, is het volgen van een taalcursus. De talen zijn heel anders dan die in Europa. En natuurlijk zijn er landen waarin mensen Engels spreken, maar in Azië zijn ze heel slecht in Engels. Zij verwachten niet dat je hun taal zal spreken, maar ze zullen je respecteren als je het wel doet.

Verhuisbedrijf inhuren

Elke land heeft andere regels over importeren, dus houdt daar goed rekening mee. Dan is het belangrijk om een goed verhuisbedrijf in te huren en of die daar ook van op de hoogte is. Het is handig om niet heel veel meubels mee te nemen, want je kunt ook je meubels bijvoorbeeld bij Ikea bestellen en het in het buitenland laten leveren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*