Tips bij het vinden van de beste koffer voor jouw reis

Iedere reis is uniek en iedere keer stel je weer andere eisen aan jouw bagage. Ga je met het vliegtuig reizen, of ga je juist met de auto op pad? Kies je voor een koffer met een harde of een zachte buitenkant? Hoeveel bagage neem je mee? Om jouw bagage veilig en makkelijk te vervoeren is een goede koffer natuurlijk onmisbaar. Maar hoe vind je nu de beste koffer en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een koffer?

Een harde of een zachte schaal

Je kunt koffers het beste onderscheiden in drie groepen, namelijk koffers met een harde schaal, koffers met een zachte schaal of koffers met een halfharde schaal. Een koffer met een harde schaal is steviger en meer schokbestendig dan een koffer met een zachte schaal. Een koffer zachte schaal is daarentegen soepeler, waardoor de koffer makkelijker mee te nemen is. Of je het beste voor een harde, zachte of halfzachte schaal moet kiezen, hangt ook af van het vervoermiddel waar je mee op reis gaat. Zo is een harde koffer handiger in het vliegtuig omdat daar erg ruw met de koffer omgegaan wordt. Een koffer met een zachte of halfharde schaal is makkelijker in de auto, trein of bus, omdat dit type koffer makkelijker in de kofferruimte past.

Het materiaal

Het materiaal van de koffer is ook erg belangrijk. Het materiaal is per type koffer anders. Als je kiest voor een harde koffer kun je kiezen voor materialen als polypropyleen of polycarbonaat. Dit zijn lichte materialen die erg stevig zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor ABS, een materiaal met een grote stabiliteit en een krasbestendig oppervlak. Als je voor een echt stevige koffer wilt gaan, is aluminium ook een optie. Dit materiaal wordt als bijzonder slagvast en robuust beschouwd. Daarnaast scoort een aluminium koffer erg goed op duurzaamheid omdat de inhoud van de koffer goed beschermd wordt. Dit materiaal is daarentegen wel zwaarder.

Hopelijk hebben we wat duidelijkheid kunnen bieden! Nog in twijfel? Vraag de mening van experts zoals Travelbags om je keuze definitief te kunnen maken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*