Snel en goed uw auto verzekeren, ervaar de vele voordelen!

autoverzekering

In Nederland zijn we wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten, als je een auto in beheer hebt. Zeker als je er over nadenkt dat er in Nederland zo’n 8 miljoen auto’s zijn die op jaarbasis veel ongelukken veroorzaken in het verkeer. Dan is het wel een prettig idee, dat als je iets overkomt dat je dan niet alles kwijt raakt. Maar wat wordt er allemaal gedekt bij deze autoverzekering? We helpen je in deze blog op weg naar de juiste verzekering voor jou.


Soorten autoverzekeringen

Elke autobestuurder moet minimaal een WA-autoverzekering hebben, deze zorgt ervoor dat je als  eigenaar van de auto ( de huidige bestuurder ) die eventuele schade aanricht bij andere personen of voertuigen dat deze kosten gedekt worden. Het is de basis verzekering die dus de kosten op zich neemt waarvoor de bestuurder aansprakelijk is.

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er schade ontslaat aan je eigen auto, door bijvoorbeeld iemand die jouw ruit intikt of overmacht waar jij zelf niets aan kan doen. Of je rijdt de auto net iets te dicht tegen een muur waardoor er krassen ontstaan. In zulke gevallen kan je overwegen om een extra ruime dekking te kiezen. Deze is niet verplicht, maar met deze verzekering dek je de kosten die veroorzaakt wordt door een ander of door jezelf.


De juiste autoverzekering voor jou

Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je een autoverzekering afsluiten? Vergelijk dan eerst de verschillende maatschappijen met elkaar, want de een dekt meer dan de ander. Dit kan net wat beter bij jouw wensen aansluiten en daarnaast betaal je dan ook minder premie.

De kans is ook aanwezig dat je jouw huidige auto verzekering te duur vindt of dat hij niet volledig dekt naar jouw idee. Je huidige autoverzekering berekenen, dat kan heel eenvoudig. Op deze manier kan je zelf controleren of het beter is om over te stappen.

En de schadevrije jaren, hoe zit dat?

Wist je dat verzekeraars in het landelijke database kunnen zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, wil je dan een autoverzekering bij hun afsluiten dan kan het zijn dat je premie hoger of lager uitvalt afhankelijk van het aantal jaren. Heel simpel, elk jaar dat je geen schade meldt bij je verzekeraar telt als 1 schadevrije jaar. Heb je wel schade opgelopen? Dan is het afhankelijk van wat er is gebeurd hoeveel je in de min komt te staan. Hoe minder schade, hoe goedkoper jij bent voor de verzekering en hoe goedkoper jouw premie wordt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*