Online goud kopen, is dat veilig?

Nu banken steeds minder rente geven en we straks wellicht zelfs moeten gaan betalen over ons spaargeld, zoeken steeds meer mensen een veilig alternatief om hun geld te beleggen. Denk bijvoorbeeld aan het beleggen in edelmetalen. Goud is en blijft daarvan de meest aantrekkelijke voor velen. Vroeger kon men goudbaren kopen bij banken maar nu dat niet meer mogelijk is wordt goud vaak online gekocht. Velen hebben nog steeds grote vraagtekens omtrent de veiligheid bij online goud kopen. We geven u graag wat tips hoe wel, en vooral hoe niet te handelen wanneer u online goud wilt kopen.

Fysiek goud

Met fysiek goud wordt goud bedoeld dat u daadwerkelijk in uw bezit heeft. Dat kunnen munten of penningen zijn maar ook goudbaren in diverse gewichtsklassen. We kennen ook digitale derivaten. Daarmee wordt ook goud verhandeld maar zult u nooit een stukje goud tastbaar in handen krijgen. Hoewel deze handel vaak laagdrempelig is, loopt u met de handel in digitale derivaten veel meer risico. Naar schatting wordt er namelijk wel 100 x meer goud op papier verhandeld dan wat er fysiek wereldwijd beschikbaar is. Dit is één van de redenen om, als u wilt beleggen in goud, te kiezen voor fysiek goud.

Goud kopen in een webshop

Sommige mensen zullen toch huiverig zijn om goud te kopen via een webshop. Er kunnen enorme bedragen mee gemoeid zijn en de twijfel of de webshop 100% veilig is houdt veel mensen tegen. Goud kopen via Marktplaats is in elk geval geen goed idee. Dit brengt enorme risico’s met zich mee omdat u niet op de hoogte bent van de betrouwbaarheid van de verkoper. Hoe aantrekkelijk dit ook lijkt, niet doen dus. Goud online kopen kunt u het beste doen via een webshop die kan aangeven dat ze beschikken over een AFM vergunning. Wanneer een webshop deze vergunning heeft, kunt u daar vertrouwd goud online kopen. Nog steeds voorzichtig? U kunt er vaak ook voor kiezen om het goud zelf op te halen en ter plaatse af te rekenen. 

Goudprijs Grafiek

Via de goudkoers grafiek kunt u de exacte waarde per dag zien. Toch hoeft u wanneer u wilt beleggen in goud niet alles van deze grafiek te laten afhangen. De grafiek laat dagelijks veel schommelingen zien en het is voor een leek zeer lastig te bepalen wanneer u op de juiste tijd goud koopt of verkoopt. Wanneer u vooral uw geld wilt beleggen en niet wilt speculeren is het goed te weten dat goud altijd waarde zal houden. Dit in tegenstelling tot bepaalde cryptomunten of valuta.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*