Onbezorgd op vakantie met de camper

Ben je toe aan iets anders dan een ‘gewone’ auto of vliegvakantie? Ga dan met de camper op reis. De mogelijkheden met een camper zijn te groot om op te noemen. Daarom worden hieronder de leukste mogelijkheden en belangrijkste voordelen genoemd van een vakantie met de camper.

Je bepaald alles zelf

Als je op reis gaat met een auto zit je vast aan slaapplaatsen. Als je met het vliegtuig gaat, ben je gebonden aan de vliegtijden en ben je op vakantie beperkt op het gebied van vervoer. Met de camper heb je deze problemen niet, omdat je vervoer en een slaapplaats in een hebt. Hierdoor kan je zelf beslissen waar je naartoe rijdt en ook op welke plekken je gaat slapen. Er is dus geen stress dat je ergens op tijd moet zijn. Dit is precies wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie.

Kopen of huren

Er zijn twee mogelijkheden als je wil reizen met een camper: kopen of huren. Ben je van plan om vaker te gaan reizen met de camper? Dan is het zeker de moeite om te gaan kijken naar een eigen camper. Door verschillende camper dealers te bezoeken kun je inventariseren wat er beschikbaar is en uiteindelijk een aankoop doen. Ben je van plan om een eenmalige camperreis te gaan maken, dan is het natuurlijk voordeliger om een camper te huren. Dit kan je in Nederland doen en dan vanuit eigen land gaan rondtrekken in Europa. Maar het kan ook in het buitenland. Canada is bijvoorbeeld een populair op het gebied van camperreizen. Je vliegt dan eerst vanuit Nederland naar de stad waar je jouw reis wil beginnen. Hier ga je dan je camper huren in Canada.

Veel kilometers

Met een camper worden ontzettend veel kilometers gereden en daarom is het bij zowel huren en kopen belangrijk om te kijken naar km registratie. Dit zijn het aantal kilometers die de camper tot nu toe heeft gereden. Bij huren gebruik je de camper maar een keer en is het minder belangrijk dan bij kopen. Toch is het niet verkeerd om bij het huren te kijken naar het aantal kilometers want dit zegt veel over de staat van de camper. De levensduur van een camper is gemiddeld 400.000 kilometer dus zorg dat de camper nooit meer heeft gereden dan dit.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*