Kwaliteitsleer herkennen

Leer is leer, zullen veel van ons zeggen. Maar tegenwoordig is er veel namaakleer op de markt dat nauwelijks van het echt te onderscheiden is. Hoe herken je nu echt leder?  

Leer heeft een ontzettend herkenbare geur. Ruik aan het stuk leer en dan weet je meteen zeker of het om écht leer gaat of om namaakleer. Een andere truc werkt alleen wanneer het leder niet is bespoten met een waterafstotende laag. Leer neemt namelijk van zichzelf water op. Maar het leer nat. Als het water in het stuk leer trekt, dan is het echt. Maar blijft het water er bovenop liggen? Dan heeft u te maken met nep leer (of bespoten leer).

Wist u dat echt leer nooit koud zal aanvoelen? Leer neemt namelijk altijd de temperatuur van de omgeving aan. Een stuk echt leer kan ook nooit een patroon hebben. Elk stuk leer is uniek dus wanneer je een terugkerend patroon herkent zal het niet gaan om echt leder. Tot slot heeft elke huid unieke plooien en onregelmatigheden, dit is bij leer ook het geval.

Echt leer van hoge kwaliteit

Nu we echt leer van nep leer kunnen onderscheiden is het ook goed om te weten dat er verschillende soorten leer zijn met elk verschillende eigenschappen. Zo is bijvoorbeeld runderleer wat zwaarder, stugger, duurzaam en actief ademend. Geitenleer is daarentegen erg soepel en geschikt voor het maken van praktische kleding. Bovendien gaat geitenleer er over een langere tijd steeds mooier uit zien.

Om het nu nog ingewikkelder te maken zijn er ook kwaliteitsverschillen tussen verschillende stukken runderleer of geitenleer. In de schoenenindustrie wordt veel leer gebruikt, ook binnen de orthopedische schoenenindustrie. Mensen die orthopedische schoenen nodig hebben moeten écht op de schoen kunnen bouwen. Dit type schoen ondersteund of verhelpt een unieke aandoening van die persoon dus de schoen moet van hoge kwaliteit zijn. Voor deze schoenen is er een speciaal leer in de markt, dit wordt orthopedisch leer genoemd. Orthopedic Leather is een leer groothandel gespecialiseerd in dit type kwaliteitsleer. U kunt zowel online als in de winkel leer kopen bij deze lederhandel in Waalwijk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*