Internationaal zakendoen? Zo maak je communiceren makkelijker!

De taalbarrière kan een probleem worden in de communicatie tussen mensen. Een taalbarrière moet niet alleen ontstaan ​​bij twee verschillende talen, maar kan ook ontstaan ​​tussen verschillende dialecten. Nu communiceren we veel met internationale bedrijven. Dit maakt taalbarrières in het bedrijfsleven een obstakel. Gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen.

Communiceer eenvoudig

Wanneer u op het punt staat te communiceren met een land waarvan u de taal niet spreekt, kunt u verschillende dingen tegenkomen. Probeer daarom zo eenvoudig mogelijk te communiceren. Stuur bijvoorbeeld een e-mail in plaats van te bellen. Of stuur een email met de belangrijkste punten na het telefoongesprek om misverstanden te voorkomen. U kunt ook eenvoudige symbolen of pictogrammen gebruiken. Op deze manier kunt u nog steeds communiceren zonder taal te gebruiken.

Communiceer duidelijk

U kunt dit niet doen met eenvoudige communicatie. Duidelijke communicatie is ook belangrijk. Niet iedereen begrijpt de professionele taal in de branche, dus het is belangrijk om de technische termen duidelijk te omschrijven. Wees specifiek en maak specifieke afspraken. Internationale communicatie kost ook meer tijd.

Verdieping in cultuur

Behalve de taalbarrière zijn er ook culturele verschillen die een rol kunnen spelen. Wanneer u zaken gaat doen met een bepaald land, kan het nooit kwaad om u zelf onder te dompelen in de cultuur. Dit betekent niet dat u alles over de cultuur moet weten, maar u moet bijvoorbeeld rekening houden met de waarden en normen van een bepaalde cultuur. Als alternatief kunt u natuurlijk dieper in de taal zelf duiken of de basiselementen leren.

Professionele vertaling van teksten

Heeft u belangrijke documenten of teksten die vertaald moeten worden, dan kunt u deze bij een vertaalbureau bestellen. Attached Global is een vertaalbureau in Den Haag dat u hierbij kan helpen. Het team bestaat uit mensen die in verschillende vakgebieden werken. Daarom is er altijd iemand om u te helpen de taalbarrière te overwinnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*