Hoe word je een full stack developer?

Een full stack developer worden en is een slimme keuze. Uiteraard moet je het werk leuk vinden, maar de arbeidsmarkt schreeuwt werkelijk om ICT-personeel! Zo gaf uitkeringsorganisatie UWV al in 2017 aan dat 50 procent van de vacatures moeilijk vervulbaar zijn. Met name er is een groot tekort aan programmeurs. Volop kansen voor jou om een full stack developer te worden en een goede baan te worden. Heb je alleen niet al te veel kennis van computers? Dan is er zeker een uitweg. In dit artikel lees je vijf tips om in een korte tijd een goede programmeur te worden!

Vind je het eigenlijk wel leuk?

Allereerst is het raadzaam te starten met de basis van programmeren. Dit kan je op websites als The Code Academy oppakken. The Code Academy is een hoog aangeschreven website, waarop je op ieder niveau kan coderen. Ervaar tijdens de basiscursus of je het überhaupt leuk vindt. In deze learning tool pas je de kennis toe en heb je een forum waarop je vragen kan stellen. Je zal merken dat je af en toe vastloopt. Sta je er in deze fase voor open om helemaal uit te pluizen waar je fout ligt? Dat is wel zo belangrijk, want iedere full stack developer krijgt hiermee te maken.

Bepaal welke programmeertaal je wilt leren

Vervolgens kies je een programmeertaal uit. Zoek uit wat je later graag wilt programmeren. Op websites als Indeed vind je veel full stack developer vacatures, waardoor je bij de functie-eisen kan zien wat er gevraagd wordt. Onderzoek in deze fase ook hoe moeilijk het programmeertaal is. PHP is bijvoorbeeld gemakkelijk te leren, terwijl Python een stukje lastiger is. 

Heb je eigenlijk geen idee waar je wilt beginnen? Start dan heel basic met HTML. Deze programmeertaal wordt voor alle websites gebruikt. Vervolgens stap je over op Javascript, wat ook toepasbaar is voor iedere website. Wil je ook programmeren voor games en apps? Dan is het ook leuk je te verdiepen in C++ en Java. 

Ga all-out

Vind je programmeren leuk en wil je je verder ontwikkelen? Mooi! Probeer nu klein te beginnen. Indien nog helemaal geen verstand hebt is het aan te raden programmeerwebsites voor kinderen te gebruiken. Het voordeel is dat alles in kleine stapjes wordt uitgelegd. Op internet vind je tal van websites waardoor jij kan leren coderen. Denk aan The Code Academy, Khan Academy en Coursera. The Code Academy wordt door meer dan 25 miljoen gebruikers over de hele wereld gebruikt! Verdiep je in alle mogelijk wijze in het coderen. Lees bijvoorbeeld boeken over Coderen. Van ‘leren programmeren voor dummies’ tot ‘Leren programmeren’; er is voldoende te vinden.

Blijf leren coderen

Volgens programmeurs is het aan te raden met coderen aan de slag te blijven gaan. Als je een tijdje niets doet ga je het lastig vinden. Veel codeerders komen in fases terecht dat je vast zitten. Blijf doorgaan! 

De ingestoken energie zal snel beloond worden, want IT-bedrijven nemen steeds vaker onervaren full stack developers aan. Wees dus niet bang om op het bedrijf af te stappen!

Previous Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*