Hoe voorkom je een miskoop tijdens de sale?

We kennen het allemaal wel, je koopt in je enthousiasme een kledingstuk, maar uiteindelijk verdwijnt het ongedragen in de kast. Zonde! Helaas gebeurt dit regelmatig tijdens de sale-periode omdat de kleding dan extra goedkoop is. Daarom hebben we 4x tips voor je waarmee je een miskoop kunt voorkomen tijdens de sale.

Vraag jezelf af of je het echt nodig hebt?

Sta je weer eens te kijken in het uitverkoop rek naar een zwart shirtje, bedenk dan dat je waarschijnlijk al 10 van dat soort shirtjes in de kast hebt hangen. Zijn die andere 10 versleten? Past de maat niet meer? Heeft je kind ze ondergekliederd met verf? Vast niet, dus laat dat shirtje in de afprijzing maar lekker hangen waar het hangt.  

Kies de juiste maat

Het lijkt allemaal zo simpel, maar in de uitverkoop ben je sneller geneigd om de verkeerde maat te kopen. Onder het mom van ‘deze sneakers kosten normaal een vermogen’ wil je nog weleens de verkeerde maat accepteren. Helaas weet je ook zeker dat het een miskoop wordt als je niet de juiste maat besteld. Na een flinke wandeling zitten de schoenen die je twee maten te klein kocht echt niet meer zo lekker.

Laat niemand je keuze beïnvloeden

Ongevraagde adviezen zijn meestal goed bedoeld, maar het kan je behoorlijk in de war maken. Heb je net voor jezelf besloten dat je dat ene jurkje niet gaat bestellen, zegt je moeder dat ze het echt wat voor jou vindt. En twijfel je weer. Bestel je uiteindelijk toch dat jurkje, dan stond je er waarschijnlijk toch niet helemaal achter. Dat kan goed uitpakken, maar het gebeurt vaker dat je het uiteindelijk toch niks vindt en je het jurkje nooit draagt. Laat je tijdens de sale door niemand beïnvloeden, hoe mooi de verhalen van de mensen om je heen ook linken.

Goedkoop is duurkoop

Goedkope kleding lijkt nog zo aantrekkelijk, het is een veelvoorkomende miskoop. Komt ‘hoe kunnen ze het maken voor die paar euro?’ je bekend voor? Daar zeg je precies wat het probleem is, voor die paar euro kan een kledingstuk nooit kwalitatief goed gemaakt zijn. Grote kans dat dat shirtje van slechts een paar euro binnen no-time in de prullenbak verdwijnt. Als je de kosten van al die goedkope kleding bij elkaar optelt ben je evenveel kwijt als voor een kwaliteitsproduct. Shop je in de sale, dan heb je meestal kwaliteitskleding voor een zacht prijsje!

Voor de volledige lijst, en meer tips bekijk de Supersales blog


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*