Hoe kies je een goede laptop of computer?

Hoe kies je een goede laptop of computer?

Laptops en computers, we kunnen niet zonder. Thuiswerken, gamen, huiswerk maken of films kijken. We doen er van alles op en voor iedereen is dit ook anders. Toch zijn er een aantal tips die voor iedereen gelden bij het kiezen van een nieuwe laptop. We geven je graag een paar tips.

Kies refurbished

Een refurbished laptop of computer is eigenlijk gewoon een tweedehands laptop of computer van goede kwaliteit. Veel refurbished laptops zijn eigenlijk nog gloednieuw, maar kunnen niet als nieuw verkocht worden omdat de geretourneerd zijn door anderen. Soms omdat ze verkeerd besteld waren en soms door kleine mankementen. Deze laptops en computers worden goed gecontroleerd op problemen en worden opgeschoond voordat ze weer verkocht worden. Een goede verkoper van refurbished laptops vermeld het als er iets mis is met het toestel. Zo kun je zelf kijken of je het waard vindt om dat te accepteren. Dat kan bijvoorbeeld een kras zijn op de buitenkant. Verder werkt het apparaat prima, maar kun je wel hoge kortingen krijgen. Zo krijg je meer voor hetzelfde budget en ben je ook nog duurzaam bezig. Hetzelfde geld voor een tweedehands computer.

Bepaal waar je hem wil gebruiken

Een computer staat natuurlijk op een vaste plek in huis, maar een laptop kun je meenemen. Toch zijn er veel mensen die kiezen voor een laptop terwijl ze deze nooit mee uit huis nemen. Het is goed om er bewust van te zijn of je zo iemand bent, of dat je hem wel mee wil nemen. Als je je laptop veel meeneemt kan het waardevol zijn om een lichter en misschien zelfs kleiner model te kiezen. Dit kan veel uitmaken voor de prijs. Lichte laptops zijn meestal duurder. Dat is natuurlijk verspilt geld als je hem alleen thuis gaat gebruiken.

Bepaal de functie

Vooral waarvoor je de laptop of computer wil gebruiken heeft veel effect op de keuze en de prijs. Hiervoor zijn veel uitgebreide keuzehulp opties te vinden online. Maak hier gebruik van, zodat je de juiste laptop kunt kiezen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*