Goed voor jezelf zorgen en tevreden zijn met jezelf: onze tips

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat zelfwaardering en een goede persoonlijke verzorging ook leidt tot meer zelfvertrouwen, een betere uitstraling en uiteindelijk meer succes in het leven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar iedereen kan aan zichzelf werken om deze doelen te behalen.

Wij geven je daarom drie tips die je kunnen helpen om beter voor de dag te komen en meer tevredenheid te voelen over jezelf.

1. Een kritische blik op je look

De gemiddelde man heeft bijna zijn gehele leven hetzelfde kapsel en hetzelfde soort gezichtsbeharing. Wat werkt, hoeft niet veranderd te worden, toch?

Daar zit zeker wat in, maar toch is verandering soms goed in onze ogen. Dat kan zijn, omdat een kapsel hopeloos verouderd is, maar ook omdat je haar aan het veranderen is.

Helaas wordt vrijwel iedere man in meer of mindere mate kaal. Sommige mannen hebben rond hun twintigste al weinig over, terwijl anderen er gelukkig wat langer van kunnen genieten. Verlies je veel haar, dan kun je natuurlijk een haartransplantatie overwegen. Een effectieve manier om langdurig een volle bos te houden.

Dat is echter vrij duur. Een andere optie is om simpelweg naar een goede kapper te gaan en hier om advies te vragen voor een kapsel dat past bij jouw haar. Hoewel het tegenstrijdig klinkt, werkt een kort kapsel vaak veel beter bij mannen die haar verliezen.

2. Blijf in beweging

Nee, je hoeft niet gespierd te worden voor de vrouwen. Het kan natuurlijk een reden zijn, maar wij denken liever vanuit de man zelf. Het staat buiten kijf dat je je prettiger voelt wanneer je fit bent. Ga daarom regelmatig even sporten, al is het maar een stukje fietsen.

Door in beweging te blijven houd je een goed gewicht, krijg je meer energie en voel je je ook fit. Daarnaast is sporten een goede manier om even je gedachten te verzetten, wat ook niet altijd een onnodige luxe is. 

Vind een sport die goed bij je past en gaan!

3. Let op je gezondheid

Let goed op je gezondheid. Dat zit in allerlei dingen: wees niet lui met het poetsen van je tanden, gebruik zo nodig een gezichtscrème en negeer eventuele klachten niet. Heb je onveilig seksueel contact gehad, dan is ook een regelmatige soa test een goed idee. Wist je dat maar de helft van de mannen symptomen krijgt bij een besmetting? 

Zelfs zonder symptomen kun je nog negatieve gevolgen ondervinden van een soa. Daarnaast kun je het alsnog verspreiden. Beter dus om even een test te laten uitvoeren.V


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*