Goed onderhouden van je boot

boot

In de zomer is het natuurlijk genieten wanneer je lekker met je boot erop uit kan gaan. Wanneer je eenmaal op het water bent wil je natuurlijk wel dat je op een goed verzorgde jacht verblijft. Niet alleen voor jezelf maar je wilt natuurlijk ook niet op een onverzorgde jacht gezien worden. Wanneer je ooit besluit om de boot te verkopen zal een goed onderhoud ook bijdragen aan een hogere verkoopprijs. In dit artikel geven we een aantal tips om je boot goed te onderhouden zodat je optimaal kunt genieten van een goed verzorgde boot. Wil je meer weten op het gebied van het onderhouden van een boot, woning of tuin? Verdiep je dan in een lifestyle blog!  

Onderhouden van de bilge

De bilge is de laagste plaats van je boot onder de waterlijn. Heb je er nog nooit eerder gekeken? Schrik dan niet. Het is echter wel belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Deze kan worden schoongemaakt met een vocht absorberende doek. Hierdoor kan al het vocht uit de bilge worden verwijderd. Wanneer het vocht weg is kun je met een speciale bilge cleaner de bilge schoonmaken. Het kan geen kwaad om de bilge op zijn tijd schoon te maken.

Het dek schoonmaken

Op het dek van je boot kom je natuurlijk veel vaker dan bij de bilge. Het kan daarom ook geen kwaad om het dek op zijn tijd van een schoonmaakbeurt te voorzien. Zorg bij het schoonmaken hiervan wel dat je van boven naar beneden werkt anders blijf je schoonmaken. De manier waarop schoon gemaakt wordt is hier ook volledig afhankelijk van het materiaal van het dek. Polyester kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden schoongemaakt met een hogedrukspuit, terwijl een dek van teakhout juist het beste met een zachte spons of doek kan worden schoongemaakt.

Onderhouden van het interieur

Om echt van je boot te kunnen genieten speelt een goed interieur hier natuurlijk een belangrijke rol in. Een goede vocht en schimmelbestrijding zijn hier heel belangrijk in. Doordat je op het water bevindt is de kans hierop groter dan aan het land. Mocht je schimmel tegenkomen dan kun je dit weghalen met verdunde vorm van waterstofperoxide. Wanneer de zeewater op de boot terecht is gekomen kun je dit het beste weghalen door te spoelen met zoet water. Een kleine schoonmaakbeurt voor je meubelen kan verder natuurlijk ook nooit kwaad. Het komt het plezier op een schone en goed onderhouden boot alleen maar ten goede.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*