Effectief thuiswerken doe je met deze tips

De coronacrisis is al een tijdje over haar hoogtepunt heen, maar massaal thuiswerken doen we nog steeds. Nog altijd zijn er miljoenen Nederlanders die deels of volledig vanuit huis werken. En hoogstwaarschijnlijk gaat dit de komende tijd nog niet veranderen.

Thuiswerken is niet voor iedereen even makkelijk. Want hoe houd je de motivatie hoog zonder al je collega’s om je heen? En hoe zorg je ervoor dat je niet wordt afgeleid door allerlei klusjes die je om je heen ziet in het huishouden? Of erger nog, de continue aandacht die je kinderen vragen? Heb jij ook moeite om thuis net zo productief te zijn als op kantoor, dan doe je er goed aan om dit artikel te lezen. Wij hebben de beste tips voor je verzameld om effectiever thuis te werken.

Doe alsof je wél naar kantoor gaat

Om effectief thuis te kunnen werken is structuur belangrijk. Hierbij hoort een vaste routine en het is het beste om maar gewoon te doen alsof je wel naar kantoor gaat. Hanteer vaste tijdstippen waarop je opstaat en begint met werken en houd er ook op een vast tijdstip weer mee op. Om te voorkomen dat je in de “chillstand” blijft hangen is het ook verstandig om gewoon te douchen voordat je gaat werken in plaats van tijdens je werkdag. En kleed je gewoon aan voor het werk in plaats van in je pyjama achter je laptop te gaan zitten.

Zorg voor een duidelijke planning

Een duidelijke planning is heel belangrijk wil je een effectieve thuiswerkdag hebben. Maar wat houdt dat precies in? Simpel: deel je dag van tevoren alvast in, maak een to-do list en stel hierbij realistische doelen op. Elke keer als je wat van je lijstje kunt afstrepen geeft dat een voldaan gevoel. Vergeet in je planning de pauzes niet. Die zijn broodnodig om scherp te blijven.

Een goede werkplek is key

Op kantoor heb je waarschijnlijk een vaste werkplek die precies op jouw lichaam is afgesteld. Logisch dus dat je dit voor je thuiswerkplek ook moet doen. Ga dus niet lekker de hele dag met je laptop op de bank hangen; dit gaat je lichaam niet leuk vinden. Een goede tafel of bureau en een comfortabele en verstelbare (bureau)stoel zijn een must om de juiste werkhouding te vinden. Klinkt je dit als een flinke investering in de oren? Ga dan op zoek naar goede tweedehands kantoormeubelen, bijvoorbeeld van een betrouwbaar merk als Ahrend.

Voorkom afleiding

Ben je thuis aan het werk, dan kan het best moeilijk zijn om niet door van alles afgeleid te raken. Er is namelijk niemand die het ziet dat jij even een spelletje speelt op je telefoon of je social media checkt. Probeer hier echter niet aan toe te geven, want je productiviteit lijdt er flink onder. Heb je huisgenoten? Laat hen dan ook weten da


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*