Digitale vaardigheden training volgen

digitale vaardigheden

Wat zijn digitale vaardigheden?

Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt ook zeker voor het bedrijfsleven. Heel veel business wordt online geregeld en dat maakt het des te belangrijker om goed op de hoogte te zijn van de werkingen van verschillende programma’s en software. Dit is een belangrijk punt voor zowel de werknemers als werkgevers. Digitale vaardigheden zijn op te splitsen in verschillende categorieën. Hardware en besturingssystemen, hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld Outlook. Als tweede hebben we software en documenten, dit zijn dingen als spreadsheet en tekstverwerker, maar ook leert u over licenties en gebruiksrechten. De derde categorie is digitale netwerken en communicatie, dit gaat richting de social media, e-mail en andere online communicatiemogelijkheden. Digitale veiligheid is ook een belangrijk deel, met name veilig internetten en beveiligingsdreigingen staan hier centraal. Als laatste categorie is er het online surfen, hier wordt vooral het gebruik van een browser en zoekmachines besproken. Echter ook het gebruik van web tools en down- en uploaden van bestanden.

Waarom een training volgen?

Het internet staat nooit stil en om af en toe bij te leren is om die reden helemaal geen slecht idee. Sterker nog, het zorgt ervoor dat u efficiënter kan werken en er alles uithaalt wat erin zit. Als werknemers biedt u meerwaarde aan het bedrijf door een goede kennis van digitale vaardigheden te hebben. Voor werkgevers is het juist handig dat de werknemers up-to-date zijn als het gaat om digitale vaardigheden. Zo werken zij effectiever en veiliger op het internet. Microsoft Excel is een goed voorbeeld hiervoor, omdat er super veel functies in dit programma zitten waardoor u razendsnel kan werken. Echter is het zeer complex om alle functies van Excel uit te gaan zoeken. Door een digitale vaardigheden training te volgen met als specialisatie Excel, bent u binnen de kortste keren Excel expert.

Leerzame training voor meer succes

Hardware, Software en alle andere digitale hulpmiddelen zijn gemaakt om het werk te vergemakkelijken en efficiënter uit te voeren. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het van belang dat de werking van het hulpmiddel van top tot teen bekend is bij de gebruiker. Het is vaak erg lastig om dit alleen uit te zoeken en neemt daarnaast ook veel tijd in beslag. Om tijd te besparen maar toch een expert te worden in digitale vaardigheden, is een training ideaal. Na de training bent u in staat om het optimale te benutten uit de tools die u krijgt, zoals Excel.

Toetsing digitale vaardigheden

Om te laten zien dat u expert bent in de digitale vaardigheden, kunt u ervoor kiezen om uw kennis en kunde te toetsen. Voor werknemer is dit handig, aangezien zij op deze manier kunnen laten zien wat zij goed kunnen. Voor een werkgever is dit ideaal om nieuwe werknemers te toetsen op de kennis die zij al bezitten, of om het niveau te bepalen. Zo weet u zeker dat u de juiste digitale vaardigheden training kiest voor u en/of uw werknemers.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*