De laatste glijbanentrends

De laatste glijbanentrends? Bestaan die dan? Ja! Hoewel je er waarschijnlijk niet bij stilstaat, zijn ook op het gebied van speeltoestellen (en dus glijbanen) trends. Als je er goed over nadenkt, zie je misschien zelf ook wel een verschil met de speeltoestellen en glijbanen van een aantal jaar terug en nu. Waar je vaak grote, logge glijbanen met zwarte palen zag, zie je nu wat meer houten palen met lichte glijbanen. Daarom vandaag: de trends in glijbanen.

Luchtigere uitstraling

We benoemden het net ook al kort, maar de speeltoestellen en glijbanen hebben de laatste jaren een nieuwere uitstraling gekregen. Geen logge toestellen meer, maar eenvoudige houten toestellen die de fantasie van kinderen prikkelen. Ook het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is nieuw, tegenwoordig is veel hout te zien in de speeltuinen. Een materiaal dat duurzaam is en lang meegaat.

RVS-glijbanen

Waar je vroeger nog wel eens een plastic glijbaan tegenkwam in de speeltuin, is dit nu bijna volledig verleden tijd. RVS is namelijk een geschikter materiaal voor glijbanen. Dit materiaal prikt namelijk niet en scheurt, splintert of verkleurt ook niet. Daarnaast kunnen deze glijbanen uit één stuk gelast worden, zodat kinderen niet blijven haken en zich verwonden.

Geïntegreerde glijbanen 

Waar de speelhoek in een restaurant zich vroeger beperkte tot een kleurtafel, zijn ook op dit soort plekken steeds meer glijbanen te zien. Ook op andere plekken vind je steeds vaker een geïntegreerde glijbaan. Denk aan een glijbaan in de natuur, bijvoorbeeld tegen een heuvel aangebouwd. Van een simpel stuk grond wordt met een RVS-glijbaan eindeloos speelplezier voor kinderen gecreëerd. 

Glijden voor volwassenen

Tegenwoordig hoeven volwassenen niet meer smachtend langs de kant te staan. Op steeds meer plekken vind je namelijk glijbanen, waar ook volwassenen vanaf mogen of welke zelfs voor volwassenen zijn ingericht. Zo vind je in een Frans restaurant op het vliegveld een glijbaan als uitgang van het restaurant. Ook in winkelcentra of op andere plekken zijn deze glijbanen voor jong en oud steeds meer in opkomst. Ook hier betreft het vaak RVS-glijbanen, omdat deze makkelijk op maat gemaakt kunnen worden. 

Waar haal je het vandaan?

Misschien denk je na al deze nieuwe trends en ontwikkelingen, waar halen ze deze ideeën vandaan. Dat kunnen we begrijpen, want de creativiteit gaat steeds verder en zorgt daarmee voor zowel kinderen als volwassenen voor eindeloos plezier. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*