De juiste stappen om jouw bedrijf te starten

Het starten van een bedrijf is spannend. Je wilt het natuurlijk goed doen, dus het is belangrijk om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Denk aan het plannen van je activiteiten en het schrijven van je business en marketing plan. Hiernaast zijn er ook nog minder leuke activiteiten, als het voltooien van een reeks juridische activiteiten en het nemen van belangrijke financiële beslissingen, zoals het afsluiten van een kredietverzekering.

Voer marktonderzoek uit en schrijf je ondernemingsplan

Marktonderzoek zal je vertellen of er een mogelijkheid is om jouw idee om te zetten in een succesvol bedrijf. Je verzamelt informatie over potentiële klanten en bedrijven en dit gebruik je om een concurrentievoordeel voor jouw bedrijf te vinden. Op basis hiervan ga je het ondernemingsplan schrijven. Dit is een stappenplan voor het structureren, runnen en laten groeien van je nieuwe bedrijf. Je zult het gebruiken om mensen ervan te overtuigen dat samenwerken met jou – of investeren in jouw bedrijf – een slimme keuze is. Je zult dit plan ook gebruiken om erachter te komen hoeveel geld je nodig hebt. Indien je het kapitaal niet zelf bij de hebt, moet je het gaan verzamelen of lenen.

De volgende stappen

Wanneer het duidelijk is dat er een markt en geld beschikbaar is voor jouw bedrijf, kun je jouw bedrijf verder gaan opzetten. Denk aan het kiezen van een bedrijfslocatie, een bedrijfsstructuur, maar ook leuke dingen als een naam en logo. Vervolgens ga je deze naam registreren bij de Kamer van Koophandel om je merk te beschermen. Wanneer je dit gedaan hebt, krijg je jouw btw-nummer, kun je licenties en vergunningen aanvragen en een zakelijke bankrekening openen.

Nu dat allemaal geregeld is, is jouw bedrijf officieel klaar om te gaan verkopen. Zet je bedrijf op de kaart en wees niet bang om er specialisten bij te halen. Samen zorg je voor een succesvolle onderneming!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*