De geschiedenis van Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude geneeskunde die nauw verwant is aan het Boeddhisme. Vandaag de dag kennen het van de ashwagandha capsules die veel mensen slikken. Deze capsules bevatten de zuivere wortel ‘Withania Somnifera’, waardoor de balans in ons lichaam wordt hersteld. De balans wordt namelijk verstoort door onze westerse levensstijl van een slecht dieet, prestatiedruk, een overmaat aan prikkels op de dag en nog veel meer. Door deze dingen raakt ons lichaam uit balans en zullen we sneller oud worden. De ashwagandha capsules uit de Ayurveda zullen de versnelde veroudering afremmen waardoor we langer kunnen genieten van alle levensfases. In de onderstaande blog zal de geschiedenis van deze interessante geneeskunde worden verteld. 

India  

Ayurveda heeft zijn wortels in de hoge Vedische cultuur van het oude India, meer dan 5000 jaar geleden. Er zijn weinig historische tradities uit die Vedische periode van de oosterse geneeskunde. Het uitgangspunt van verschillende teksten die in deze tijd verschenen, is de meditatieve visie van de rishi’s, wijzen en zieners, die hun kennis mondeling hebben doorgegeven. Wat we nu ayurveda noemen, ontwikkelde zich pas in de jaren na de geboorte van Christus, in de periode van de opklimmende Upanishads, die ook respectvol de gouden eeuw van ayurveda wordt genoemd. Gedurende deze tijd werden de handige klassieke teksten Charaka Samhita en Sushruta Samhita geschreven, die nog steeds de basis vormen van Ayurveda. 

Boeddhisme 

Met de ontwikkeling van het boeddhisme (vanaf ongeveer 600 v.Chr.) Beleefde Ayurveda een enorme bloeitijd en er werden veel Ayurvedische universiteiten en ziekenhuizen opgericht. Tijdens de 200 jaar Britse koloniale overheersing die halverwege de 18e eeuw begon, werd Ayurveda erg onderdrukt. Alle Ayurvedische universiteiten waren gesloten. Pas in de jaren twintig, tijdens het leven van Mahatma Gandhi, werden de Ayurvedische hogescholen nieuw leven ingeblazen. Nadat India in 1947 onafhankelijk werd, kreeg Ayurveda eindelijk de status van officieel medicijn. Daarna is het verspreid over de wereld en zo ook in Nederland aangekomen. Hier kan men profiteren van de levensverlengende effecten van Ayurveda door het slikken van Ashwagandha capsules.  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*