De Do’s bij het maken van een boodschappenlijstje

Je kunt kiezen voor diepvriesproducten. Verse groenten en fruit worden beschouwd als de koninginnen van gezond eten, maar zet geen bevroren alternatieven aan de kant. Ze zijn wat goedkoper, maar ze zijn bijna net zo gezond als verse producten en gaan ook langer mee. Kant-en-klaar voedsel of voedsel dat al gesneden is, kan erg handig zijn en kan je helpen tijd te besparen tijdens het koken. Houd er rekening mee dat diepvriesgroenten weinig tot geen voedingsstoffen verliezen in vergelijking met verse producten. Het opnemen van diepvriesproducten op je boodschappenlijstje zal je gezondheid niet in gevaar brengen. Je kunt ook bladeren door een supermarkt brochure of -map zoals de ah bonus folder om meer te weten te komen over gezonde opties bij die supermarkt. Je kunt er zelfs naar deals zoeken geld te besparen op je boodschappenlijstje.

De Don’ts bij het boodschappen doen

Koop niet te veel, ook al is het verleidelijk om groot in te kopen om geld te besparen. Dit kan meer verspilling dan besparing opleveren. Je hebt misschien niet genoeg opslagruimte om alles te bewaren dat in bulk wordt gekocht. Het kan ook leiden tot meer afval als de goederen die je in bulk hebt gekocht bederfelijk zijn, zoals verse groenten en fruit. Dit betekent dat je niet echt geld hebt bespaard. Daarnaast kun je opslagruimte besparen als je niet in bulk koopt. Je kunt ook je afval minimaliseren, omdat het voedsel dat je hebt gekocht binnen enkele dagen of zelfs binnen een week kan worden gegeten. Ze zullen niet voorbij hun houdbaarheidsdatum gaan en ze eindigen niet verrot. Hierdoor hoef je ze niet weg to gooien in de vuilnisbak. Je kunt boodschappen folders zoals de plus folder volgende week doorlezen om op zoek te gaan naar aanbiedingen. Zo hoef je niet groot in te kopen om geld te besparen.

Wat moet er op je boodschappenlijstje staan?

Je moet vlees in je boodschappenlijstje opnemen en het soort vlees is helemaal aan jou. Het is beter om wit vlees zonder vel te kiezen, zoals kalkoen of kip. Dit komt omdat het de minste hoeveelheid verzadigd vet bevat. Je kunt ook voor mager vlees gaan zodat je niet veel vet binnenkrijgt. Het is aan te raden voor elke persoon om twee porties vis per week te consumeren. Het is beter om vette vis zoals tonijn, schelvis en makreel te consumeren, dus overweeg om ze aan je boodschappenlijstje toe te voegen. Pasta is een product in ieders boodschappenlijstje omdat ze snel te bereiden zijn. Je moet ook brood in je lijst opnemen, omdat ze het beste zijn om sandwiches mee te maken. Door hele maaltijden en volkoren voedsel op te nemen, kun je vezelrijk voedsel in je dieet opnemen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*