Ben jij er klaar voor om weer op vakantie te gaan?

Ben jij er klaar voor om weer op vakantie te gaan

De temperaturen stijgen, de lente is bijna hier en gisteren kwam er een beetje positief nieuws over de zomervakantie. Onze premier Rutte maakte tijdens de persconferentie bekend dat ze op 23 maart opnieuw naar het reisadvies gaan kijken voor de maand mei. Hopelijk wordt er dan duidelijk wat de mogelijkheden worden voor de zomervakantie. Wil jij de run op vakanties vermijden? Zorg er dan voor dat je je nu alvast gaat oriënteren. Dan kan jij gelijk je vakantie boeken wanneer het groene – of gele – licht gegeven wordt!

Waar gaat er veranderen?

Dat reizen anders zal zijn na de pandemie, is vanzelfsprekend. Er wordt gesproken van “wraak reizen”, wat inhoudt dat mensen meer vakanties zullen boeken om in te halen wat ze hebben gemist. Hiernaast zullen authentieke duurzame reizen die dichter bij de lokale bevolking en natuur liggen in populariteit stijgen. Reizigers zullen ook meer gebruik gaan maken van eigen vervoer, met als reden dat het gemakkelijker is om naar huis te keren indien nodig. Denk aan het maken van een roadtrip door Europa of zelf rijden naar het all-inclusive resort in Spanje.

Vergeet hier niet aan te denken!

Reizen zal dit jaar weer mogelijk worden, maar dat dit onder andere omstandigheden zal zijn, is een feit. Er zullen waarschijnlijk nieuwe reisvereisten opgelegd worden zoals een bewijs van vaccinatie of een negatieve test bij aankomst. Dit is natuurlijk allemaal te overzien, zolang we maar niet in quarantaine hoeven. Zorg er wel voor dat je een reis boekt met een flexibel annuleringsbeleid, je weet immers nooit zeker dat jouw testresultaten negatief zijn. Vergeet als laatste – en dit lijkt misschien voor de hand liggend – geen inkopen te doen bij de Australiangoldshop. Nadat we maanden en maanden binnen hebben gezeten, zal onze huid snel verbranden in de warme zon. Ga je liever niet met je melkflessen het strand op? Stop dan een zonnebrand met bronzer in je strandtas en je bent er helemaal klaar voor!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*