Agrariër

Agrariër zijn is een van de oudste beroepen uit Nederland. Een ander woord voor Agrariër is ook wel boer. Een boer leeft van de veeteelt en landbouw. Met landbouw bedoelen we het verbouwen van tarwe, suikerbieten, aardappelen en nog veel meer producten. Veeteelt is het houden van dieren zoals: koeien, kippen, geiten, schapen en varkens.

Hoe ziet de werkdag van een veeboer eruit?

Boer zijn is niet echt afwisselend. De dagen zien er vrijwel iedere dag hetzelfde uit. Ook hier zijn natuurlijk duidelijke verschillen tussen boeren die in de veeteelt of in de landbouw werken. Boeren in de veeteelt moeten iedere dag vroeg om op alle dieren eten te geven en ze naar buiten te laten, mits het weer er niet geschikt voor iets. Ook moeten de dieren ‘s avonds weer naar binnen. Overdag heeft de veeboer tijd om de administratie voor zijn bedrijf bij te werken. Zo bekijkt een boer hoeveel melk de dieren vandaag hebben opgebracht en of hij nog genoeg voer heeft. 

Hoe ziet de werkdag van een boer in de landbouw eruit?

Een boer in de landbouw heeft drukke en minder drukke periodes. De drukke periodes zijn met het planten van zaden, de gewassen besproeien met gif om ziektes tussen planten tegen te gaan en ervoor zorgen dat de grond vruchtbaar is. Wanneer het eenmaal groeit hoeft de boer niet zoveel te doen, buiten water geven. De opbrengst van de gewassen moeten natuurlijk zo hoog mogelijk zijn, daarom de boer een goede balans maken tussen de maximale groei van de gewassen en het risico op verrotten van gewassen. Tijdens de minder drukke periodes, doet de boer z’n administratie bijwerken. Bijvoorbeeld door nieuwe zaadjes voor de volgende oogst alvast te bestellen. 

Machines voor landbouw- en veeteelt boeren

De landbouw boeren gebruiken vanzelfsprekend natuurlijk andere machines dan veeteelt boeren. De veeteelt boeren hebben onder andere machines nodig om de dieren te melken.  Akkerbouw boeren hebben daarentegen veel verschillende machines nodig voor het produceren van gewassen. Ben je nog op zoek naar zulke landbouwmachines? Bij Van Trier Europe ben je op het juiste adres.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*