5 leuke ideeën voor de inrichting van het schoolplein

Naar school gaan is natuurlijk vooral bedoeld om veel te leren. Echter gaat het hierbij niet alleen om rekenen, taal en geschiedenis, maar ook om het opdoen van sociale en motorische vaardigheden. Hiervoor is het schoolplein de perfecte plek. Hier kunnen de kinderen hun energie kwijt en lekker met elkaar ravotten. Ook kunnen ze nog wat bijleren wanneer het schoolplein goed doordacht is ingericht. De speeltoestellen kunnen bijv. educatieve elementen bevatten en er kan van veel verschillende materialen gebruik worden gemaakt. Zo leren de kinderen van alles spelenderwijs kennen, zonder dat ze het gevoel hebben te leren. Hier vind je een aantal leuke schoolplein ideeën.

Spannende speeltuinen

Maak een spannende speeltuin met veel verschillende activiteiten om kinderen bezig te houden. Gebruik heldere kleuren en interessante vormen om het visueel stimulerend te maken. Voeg leuke elementen toe zoals schommels, glijbanen en klimtoestellen. Ook interactieve speeltoestellen zijn een erg leuke toevoeging. Het voordeel hiervan is dat het niveau op de kinderen kan worden aangepast en ze spelenderwijs leren. Je zult zien dat deze speeltoestel ontzettend populair zijn.

Geheime tuinen

Ontwerp een verborgen tuin waar kinderen kunnen ontdekken en spelen. Zorg voor geheime verstopplekjes, kronkelpaadjes en mooie bloemen of bomen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de leraren het overzicht kunnen bewaren, zodat ze goed op de kinderen kunnen blijven letten. Daarnaast is het leuk om leuke verrassingselementen in de geheime tuin toe te voegen. Denk aan grappige weetjes, een geheim speeltoestel of een spannend verhaal.

Spelen met water

Integreer water in het ontwerp van het schoolplein zodat kinderen op warme dagen kunnen afkoelen. Voeg een sproeier, een klein zwembad of zelfs een fontein toe. Denk er ook aan hoe je het water op koude dagen kunt wegwerken, zodat de kinderen op deze dagen niet kleddernat in de klas zitten. Ook is het belangrijk om hier duidelijke regels voor op te stellen, zodat de kinderen er geen misbruik van kunnen maken of andere kinderen natmaken, om ze te pesten.

Natuurlijke elementen

Gebruik natuurlijke materialen en elementen in het ontwerp van het schoolplein. Dit kunnen bijvoorbeeld rotspartijen zijn bomen, struiken en grasland. Ook speeltoestellen waar de natuur te ontdekken is, zijn erg passend. Denk aan een blotevoetenpad, zandondergronden en wilgentunnels. Daarnaast is een bosachtige omgeving met een boomhut erg leuk voor de kinderen.

Artistieke elementen

Voeg wat artistieke flair toe aan het schoolplein met beeldhouwwerken, muurschilderingen of andere kunstwerken. Dit zal de ruimte interessanter en mooier maken. Bovendien zijn het handige aanvullingen voor tijdens de kunstlessen. Zo kunnen de kinderen een verhaal schrijven bij de kunstwerken of zich laten inspireren om zelf een kunstwerk te maken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*