3 redenen waarom je nu moet beginnen met elektrisch rijden

Een elektrische auto kan vele voordelen met zich meebrengen. Het is goed voor de portemonnee, het is goed voor het milieu, maar het is ook goed voor de gezondheid. In deze blog lees je waarom dit zo is en waarom jij nu zou moeten beginnen met het aanschaffen van een elektrische auto.

1.      Beter voor het milieu

Dat het beter voor het milieu is, wist je natuurlijk al, maar waarom is dit? Dit komt omdat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten. Dit is wel het geval bij benzineauto’s. Door uitstoot van CO2 ontstaat er opwarming van de aarde. Dit is niet de bedoeling, want wanneer het warmer op aarde wordt, smelten de ijskappen en gletsjers. Dit zorgt uiteindelijk voor stijging van de zeespiegel en extremere weersomstandigheden. De opwarming kan ook extreme droogte veroorzaken, wat weer voedseltekorten als gevolg kan hebben. Door in een elektrische auto te rijden, beperk je deze uitstoot.

2.      Onderhoudsvriendelijk

Een elektrische auto bevat een elektromotor en deze bevat geen bewegende delen in tegenstelling tot een verbrandingsmotor. Deze bewegende delen zorgen namelijk eerder voor slijtage. Minder slijtage zorgt ervoor dat de onderdelen minder vaak vervangen hoeven te worden. Bij een benzineauto is dit wel het geval, met elektrisch rijden bespaar je dus een hoop onderhoudskosten.

3.      Financiële voordelen

De overheid wil elektrisch rijden aantrekkelijker maken, daarom zijn er een aantal financiële voordelen verbonden aan elektrisch rijden. Zo hoef je bijvoorbeeld geen motorrijtuigbelasting te betalen en betaal je als zakelijke rijder geen bijtelling. Daarnaast krijg je als particulier tegenwoordig subsidie als je een elektrische auto aankoopt of gaat leasen. Een elektrische auto leasen is daarom een stuk interessanter voor particulieren.

Overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden? Ga dan alvast eens verschillende elektrische modellen bekijken. Begin bijvoorbeeld met de Polestar 2.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*