3 fun facts over Illy

Iedereen kent het koffiemerk Illy wel. Zo niet, de kans is toch groot dat je de koffie wel al eens gedronken hebt. De Illy koffiebonen worden wereldwijd geserveerd in restaurants, cafés of gewoon thuis. Het bedrijf bestaat dan ook al sinds 1933 toen Francesco Illy het bedrijf is gestart in Triest. Dat deze koffie nog steeds zo goed gedronken wordt is niet zonder reden. Hieronder 3 fun facts over dit familiebedrijf en hun koffie.

Melanges met bonen van over de hele wereld

De melanges van Illy leggen ze zelf uit aan de hand van klassieke muziek. Één instrument die een stuk muziek speelt is prachtig en mooi op zichzelf. Maar wanneer een heel orkest het hele arrangement speelt dan ontstaat er iets adembenemends moois. Die ene muzikant is één soort koffiebonen. Het orkest vormt samen de verschillende blends van Illy. Ze bestaan uit negen soorten koffiebonen uit verschillende landen. Samen vormen ze de rijke, volle smaak van Illy die we goed kennen.

In 140 landen verkrijgbaar

Francesco Illy begon met een droom aan zijn bedrijf. Deze droom was om de wereld de beste koffie te bieden. Inmiddels kun je wel zeggen dat zijn droom is uitgekomen. In 140 landen wordt Illy koffie gedronken. De koffie is niet alleen beschikbaar voor bedrijven maar de Illy koffiebonen kun je ook gewoon thuis gebruiken.

Bestuurd door kleinzoon van de oprichter

Illy is altijd een familiebedrijf gebleven. Inmiddels werken er ongeveer 800 mensen maar wordt het bedrijf geleid door de kleinzoon van Francesco Illy. Maar ook de zoon van de oprichter heeft veel betekent voor het bedrijf. Vanaf de jaren 40 begint hij bij het familiebedrijf. Met zijn scheikundige en wetenschappelijke kennis heeft hij ervoor gezorgd dat Illy een scheikundig laboratorium heeft waar tot op de dag van vandaag nog steeds onderzoek wordt gedaan.

En zo zie je maar weer, er zit echt meer in zo’n bakje koffie dan je denkt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*