Wat doe je met oude kleding?

waslijn oude kleding

Er zijn verschillende redenen waarom je kleding het liefst uit je kledingkast haalt. Het past je niet meer, het materiaal is niet meer goed en floddert een beetje, de kleur is weggevaagd, het is te vaak gewassen en gedragen, het is uit de mode, je hebt iets anders leuks, of het is gewoon kapot. Gewoon in de prullenbak dan maar? Dat hoeft niet, er zijn ook alternatieven.

Een tweede leven

Is het kledingstuk nog draagbaar? Je kunt er wellicht anderen blij mee maken! Hier zijn verschillende opties voor. De meeste kringloopwinkels zullen jouw kleding accepteren. Deze controleren en sorteren de kleding zelf. Als ze er niks meer mee kunnen, handelen ze het zelf af. Als het nog in draagbare staat is, verkopen ze het in de winkel. Er zijn ook specifieke containers, veel gevonden in de buurt van supermarkten. Deze worden dan verstuurd naar een organisatie zoals het Rode Kruis. Er zijn ook een aantal online organisaties waar je jouw kleding gratis naartoe kunt sturen.

Gebruik het zelf

Je hoeft een kledingstuk niet per se aan te doen om het te gebruiken. Je kunt ook het stof gebruiken om allerlei handige dingen te maken. In de meeste gevallen heb je daar alleen een schaar voor nodig. Denk aan stoflappen, olielappen, sjaals, zakjes en naaigerei. Als je bijvoorbeeld regelmatig in de garage zit om dingen op te knappen of aan te passen dan zal dit erg handig zijn. Je hebt het materiaal namelijk al, het zou zonde zijn om dit weg te gooien en daarna weer een los doekje te kopen. Soms kun je met een schaar en naald ook veel bereiken. Een spijkerbroek die net iets te kort is geworden? Knip de pijpen er af, naai de uiteindes opgerold dicht en voilà, je hebt een mooie zomerse korte broek!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*