Verbetering van de bouwveiligheid

Succesvolle bouwbedrijven leggen de nadruk op veiligheid. Ze begrijpen dat veiligheidspraktijken en attitudes cruciaal zijn om OSHA’s “fatale vier” te voorkomen. Deze fatale vier zijn valpartijen, geraakt worden door een object, elektrocutie en vast komen te zitten of ergens tussenin komen te zitten. Veiligheid voorkomt werk vertragingen, hoge verzekeringskosten en bedrijfs boetes. Bouwprofessionals houden locaties veilig om de projectkwaliteit, het behoud van werknemers en de ROI te garanderen. Om van deze voordelen te profiteren, moet een bouwbedrijf verder gaan dan de vereiste PBM’s zoals werkbroeken dames en veiligheidshelmen. Ze zorgen er ook voor dat ze inspecties ter plaatse uitvoeren om de veiligheid te garanderen.

Gebruik veiligheidsuitrusting

Innovatieve veiligheidsuitrusting zoals werkschoenen dames en volledige PBM kunnen de veiligheidscultuur van je bedrijf verbeteren. Met handwielen kunnen machinisten machines gemakkelijker en veiliger bedienen. Managers kunnen werknemers nu effectief in de gaten houden met behulp van hun smartwatches en gekleurde kleding. Ze bewaken individuele locaties en brengen managers op de hoogte van verwondingen zodat ze onmiddellijke in actie kunnen komen.

Veiligheid moet worden benadrukt

Veiligheid moet een kernwaarde zijn. Het management kan medewerkers aan deze kernwaarde herinneren door middel van teksten, e-mails en mobiele apps. Continue veiligheidstraining is ook een must om werknemers te helpen inzien dat veiligheid een niet-onderhandelbaar aspect van het bedrijf is. Door veiligheidstrainingen te volgen, krijgen ze meer kennis over nieuwe veiligheidsmethoden die kunnen worden geïmplementeerd.

Veiligheidsinstructie op maat

Veiligheidstrainingen in de bouw voorkomen ongevallen en verwondingen. Door nieuwe medewerkers te koppelen aan iemand met ervaring, kunnen ze leren dat het belangrijk is om de  veiligheidspraktijken van je bedrijf te volgen. Dit is een effectieve manier om nieuwe werknemers over veiligheid te leren. Je kunt ervaren medewerkers opfriscursussen geven om hen te herinneren aan basisprotocollen en specifieke regels. Maak veiligheidstraining een vereiste in plaats van een optioneel. Integreer persoonlijke ervaring in veiligheidstrainingen en benadruk hoe veiligheidspraktijken hen in staat stellen om veilig en gezond te blijven.

Geef prioriteit aan veiligheid

Het verbeteren van de bouwveiligheid vereist input van werknemers. Je kunt ze trainen en ze veiligheids verantwoordelijkheden geven die ze elke dag op het werk moeten vervullen. Creëer een bedrijfsbrede veiligheidscommissie en gebruik hun kennis en ervaring om het veiligheidsprogramma van het bedrijf bij te werken. Je kunt ook een team voor incident respons van alle medewerkers samenstellen om eerste hulp te verlenen bij ongevallen die zich op je locatie voordoen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*