3 kenmerken van een goede draagzak

Wanneer je jouw baby gemakkelijk bij je wil dragen, dan kies je daar een goede draagzak voor. Het is goed om te weten welke kenmerken een goed model moet hebben. Denk aan de Ergobaby 360. Die voldoet aan al deze punten. Daarom is het juist ook goed om eens drie punten te noemen die meewegen in de keuze die je maakt als ouder. Zo kan je het net wat makkelijker maken om de juiste te kopen. 

1 Gemakkelijk te verstellen 

Je wil het dragen zo gemakkelijk als mogelijk maken. Daarom kies je altijd voor een model dat lekker simpel te verstellen is. Het geeft je de zekerheid dat je er gewoon op de juiste manier mee om kan gaan. Zo kan je bijvoorbeeld voor een Ergobaby draagzak kiezen die met knopen te verstellen is. Als de zak precies op de juiste maat is, dan wordt het dragen er eigenlijk alleen maar lichter van. Daardoor kan je langer door. 

2 Wisselen van positie 

Ook fijn is de mogelijkheid om de positie van je kindje zo nu en dan te kunnen veranderen. Vooral op lange dagen is dat fijn. Het mag dan allemaal wel ergonomisch zijn, maar lange tochten kunnen het toch best zwaar maken. Kan je jouw kindje dan net even anders dragen, dan wordt het al een stuk gemakkelijker. Denk aan dragen op de buik, rug en heup als voorbeelden. Dat is zeker de moeite waard. 

3 Comfort voor jouw kindje 

Bedenk je tot slot ook dat je de zak niet alleen voor jezelf draagt. Dat doe je vooral ook voor jouw kindje. Daarom is het dus ook belangrijk om te bekijken welke kenmerken voor jouw baby belangrijk zijn. Het is bijvoorbeeld fijn wanneer je bescherming tegen de zon kan bieden met een kapje. Dit is ook lekker wanneer je jouw kindje gewoon even wil afschermen. Je kan dan een goede mate van privacy bieden. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*