Zo beperk je de impact van verzenddozen op het milieu

Miljoenen pakketten worden elke dag de wereld rond gestuurd. Regelmatig zie je busjes de straat in- en uitrijden. Maar heeft u ooit nagedacht over de milieu-impact van deze pakketten en bedrijfsactiviteiten? Het versturen of ontvangen van pakketten is gelukkig duurzamer dan het kopen van goederen in winkels, maar het heeft natuurlijk ook een impact op het milieu. Daarom is het erg belangrijk dat het verzendt proces zo duurzaam mogelijk verloopt. Lees hieronder hoe u dit doet.

2 kanten van de medaille

Het verzenden van pakketten heeft twee kanten op het gebied van duurzaamheid. Enerzijds vermindert het verzenden van pakketten de belasting van het milieu. Denk bijvoorbeeld aan gas, water, elektra, winkelpersoneel en natuurlijk een uitstapje naar de winkel wat bespaard wordt. Aan de andere kant kost het meer dan het verpakkingsmateriaal om het pakket te verzenden. Bestelwagens worden ook vaak niet erg zuinig gereden. Daarnaast worden veel pakketten geretourneerd.

Duurzamer verpakkingsmateriaal

Superdoos wil ook bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld. Daarom ontwikkelden ze het op maat gemaakte dozensysteem. Omdat ze op maat gemaakte dozen maken, verspillen ze weinig tot geen karton, wat de doos ook een stuk goedkoper maakt. Bovendien, hoe groter de oplage, hoe goedkoper de doos. Verzenddozen op maat kunnen worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan kartonsoorten. De gebruikte plaat is volledig recyclebaar en FSC-gecertificeerd.

De dozen configurator

Met de dozen configurator ziet u de meest gebruikte kartonnen kwaliteiten. Hiermee stelt u uw ideale doos samen. U begint met het bepalen van het type doos, bijvoorbeeld de bekende vouwdoos. Daarna definieert u de gewenste afmetingen voor de binnen- en buitenkant van de doos. Na deze stap bepaalt u de kleur en dikte van het karton. De laatste stap is volume. Hoe meer u bestelt, hoe goedkoper de doos. Bezoek superdoos.nl om de dozen configurator te vinden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*