Welke heftafels zijn er allemaal?

Met een heftafel kun je zelf bepalen op welke werkhoogte je werkt. Je voorkomt hiermee rugklachten. Soms komt het voor dat je moet werken op een hoogte waar je niet bij kan, een heftafel is dan ideaal om te gebruiken. De heftafel is ook nog eens verrijdbaar, wat het geschikt maar voor het transport. Welke soorten heftafels zijn er allemaal?

De heftafel

De heftafel wordt ook wel de schaarheftafel genoemd. De werktafel kan in verschillen hoogtes in de gewenste stand gezet worden. Ideaal wanneer er steeds dezelfde zware handmatige tilbewegingen gedaan moeten worden. Om rugklachten te voorkomen kan hiervoor de heftafel worden ingezet. Het wordt ook wel een lifter of schaartafel genoemd. Er wordt verwezen naar een schaar, omdat de constructie bestaat uit twee parallel lopende schaararmen. Deze constructie zorgt voor een soepele beweging. De heftafel kan jaren mee en is een veilige en betrouwbare oplossing. Daarnaast zijn heftafels over het algemeen mobiel, doordat ze weinig eigen gewicht hebben. Ze zijn hierdoor gemakkelijk te verplaatsen. 

Verschillende heftafels

Er zijn heftafel te vinden met verschillende capaciteit, hefbereik, vorklengte en vorkbreedte. De capaciteit ligt tussen de 150kg en 1000kg en het hefbereik tussen de 225 en 1000 mm. Daarnaast zijn de heftafels beschikbaar met een vorklengte tussen de 750 mm en 1016mm en een vorkbreedte tussen de 450 mm en 515 mm. Het is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden welke heftafel u nodig heeft. 

Naast heftafels kun je bij Weldon ook terecht voor palletwagens, zoals schaarpalletwagens en elektrische pompwagens. De heftafels zijn voorzien van extra veiligheidsopties, zoals:

  • Ergonomische handgreep
  • Inklapbare beugel
  • Knietschotbescherming
  • Daalbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de heftafel niet onverwachts daalt. 

Verder is het mogelijk om de heftafel vast te zetten met twee geremde wielen. De heftafel kan daarom niet ongewenst gaan rijden, wanneer je aan het werk bent. 

Next Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*