Profiteren van financiële voordelen bij pakketten versturen

Profiteren van financiële voordelen bij pakketten versturen

Als ondernemer heb je vaak te maken met pakketten die bij klanten en zakenrelaties bezorgd moeten worden. Een zakelijk pakket versturen kan echter voordelen voor jou als ondernemer opleveren. Zo hebben pakketdiensten bijvoorbeeld de mogelijkheid om de btw aan te geven van de pakketzegels. Ook kun je met een pakketdienst een overeenkomst aangaan, waarbij er enigszins op de verzendkosten bespaard kan worden. Alleen moet je dan wel weten waar je allemaal op moet gaan letten voordat je aan de slag gaat. Want hoe kun je het beste contract krijgen bij de pakketdienst?

Afhankelijk van het aantal pakketten

Een zakelijk pakket versturen kan altijd gedaan worden in combinatie met de btw. Je kunt bij de pakketdiensten namelijk de btw terugvragen als zakelijke klant. Hiervoor moeten er wel gegevens ingevuld worden. Doordat je een samenwerking aangaat met de pakketdienst, zal daarom op de factuur altijd het btw-bedrag aangegeven worden. Dit geeft jou financiële voordelen als ondernemer. Het is daarom belangrijk dat je alles goed laat vastleggen. De pakketdiensten worden geheel op maat gemaakt en zijn afhankelijk van de hoeveelheid pakketten die je per week gaat versturen. Met een webshop kan dit al gauw op gaan lopen.

Verschillende ophaalmomenten en tarieven mogelijk

Daarnaast moet je gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden van ophalen. Het kan zijn dat je elke dag voor een bepaalde tijd de pakketten klaar wilt hebben, zodat ze de volgende dag al bij de klant kunnen zijn. Ook kan je ervoor kiezen om een aantal keer per week de pakketdienst langs te laten komen. In dit geval krijg je weer te maken met een geheel ander contract en kunnen de tarieven voor jou ook veranderen. Deze verzendkosten kun je dan wederom op een andere manier doorberekenen aan jouw klanten. Zo lever jij als ondernemer altijd de beste diensten. Ga dus goed na welke balans van service en kosten het beste past bij jou en jouw onderneming.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*