Maak je printer op deze manier schoon

Als u uw printer veel gebruikt, moet u deze regelmatig schoonmaken. Dit verlengt de levensduur van de printer. Zelfs als de printer zelden wordt gebruikt, is het toch raadzaam om deze schoon te maken. Als de printer te lang niet wordt gebruikt, kunnen de cartridges uitdrogen of de spuitkanaaltjes verstoppen. Bovendien slibben deze kanalen tijdens gebruik langzaam dicht. Zolang ze niet te dichtbij zijn, merk je het niet. Pas als de kanalen gesloten zijn, beginnen de problemen. En het is erg moeilijk om het te repareren. Het is het beste om de printer regelmatig door te spoelen met reinigingscartridges. Dit alles komt in deze blog aan bod. 

Kanaalreiniging

Het reinigen van de kanalen met de tool is niets anders dan grote hoeveelheden inkt door de kanalen spuiten, maar ook vaste inktresten verwijderen zodat de kanalen volledig gereinigd worden. De reinigingscartridges bevatten een reinigingsvloeistof die de inkt volledig oplost. Hierdoor kan de inkt probleemloos weer door de kanalen gaan. Het enige dat u hoeft te doen, is deze reinigingscartridge zoals een gewone cartridge te installeren en vervolgens meerdere keren te reinigen met het hulpprogramma. 

Schoonmaakfrequentie 

We raden aan dit ’s avonds te doen en’ s ochtends te herhalen. Nadat u klaar bent met schoonmaken, kunt u de gewone cartridge opnieuw installeren. We raden u ook aan om elke keer dat u nieuwe cartridges plaatst, reinigingscartridges te gebruiken om verstopping te voorkomen. Gebruik altijd dezelfde kleur voor het reinigen om reinigingsproblemen te voorkomen. Na gebruik kun je de reinigingscartridges weer sluiten. 

Waarom je printer reinigen voordelig is.  

Het voordeel van reinigingscartridges is dat ze de levensduur van je printer verlengen en je minder inkt gebruikt om te printen. Inktmedia-reinigingscartridges kunnen minstens 10 keer worden gereinigd. Ze leveren reinigingscartridges voor de meeste Epson-, Brother-, Canon- en HP-printers die een vaste printkop in de printer gebruiken en met losse cartridges kunnen werken. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*