Handige weetjes om goedkoop en goed een internationaal pakket te versturen

Momenteel versturen we steeds meer pakketten buiten Nederland. Denk aan relatiegeschenken, verkoopgoederen maar ook belangrijke documenten. Bij internationale pakketten krijgt u te maken met gebruiken en lokale wetten. Hier vindt u enkele weetjes voor het versturen van pakketten naar het buitenland.

Documentatie

Om bepaalde goederen door de douane te laten gaan, is bepaalde documentatie vereist. Zo’n document wordt ook wel een douanefactuur genoemd, waarop u kunt zien wat het land invoert. U heeft deze documentatie alleen nodig als u goederen wilt verzenden buiten de Europese Unie. In de Europese Unie is een douane-account niet vereist.

Verzekeringskosten

Pakketten zijn niet standaard verzekerd. Als het pakket waardevolle producten bevat, is het aan te raden het pakket te verzekeren. U kunt dit doen met uw favoriete verzender. Elke pakketdienst heeft verschillende administratieve kosten. Goedkoop pakket versturen? Om de goedkoopste vervoerder te vinden om uw pakket te verzenden, kunt u het beste naar CheapCargo.com gaan. Hier kunt u vervoerders zowel binnen als buiten de Europese Unie vergelijken.

Looptijd

De duur is ook afhankelijk van de vervoerder. Elke vervoerder hanteert voor elke bestemming een ander bezorgmoment. Tijdens het Corona-tijdperk kunnen deze omstandigheden afwijken van normaal. In Europa is de gemiddelde duur 1 tot 3 dagen, buiten Europa 2 tot 5 dagen.

Invoerrechten

Elk land heeft zijn eigen douanebeleid, dus lokale wetten bepalen wanneer invoerrechten van toepassing zijn. Als u goederen invoert, kunnen deze kosten op uw factuur worden betaald. Bij het verzenden van de goederen komen de kosten voor rekening van de ontvanger op de bestemming. Het wordt aanbevolen om van tevoren contact op te nemen met uw plaatselijke douanekantoor voor informatie over mogelijke invoerrechten. Om een u een idee te geven, in Nederland worden invoerrechten geheven over goederen met een waarde boven de € 22, -.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*