Woonkamer witten? Dit heb je nodig!

Een woonkamer kun je een enorme opfrisbeurt geven door de muren en het plafond te witten. Het geeft de kamer een make-over op een eenvoudige en betaalbare manier. Toch weet niet iedereen hoe en waar te beginnen als ze hun woonkamer willen witten. Dit wil ze nog wel eens ontmoedigen. Waar begin je? Wat heb je nodig? Wanneer je gebruik maakt van de juiste materialen is deze klus niet zo moeilijk. Hieronder volgen de hulpmiddelen die je nodig hebt tijdens het verven, samen met enige handigheid en doorzettingsvermogen heb je binnen een dag een nieuwe kamer!

Wat heb je nodig om een woonkamer te witten?

Een paar potten witte muurverf is natuurlijk het eerste wat je nodig hebt om de woonkamer te witten. Daarnaast heb je verschillende kwasten nodig zoals een kleine, een middelgrote en een hoekkwast. Het is handig om te werken met meerdere verfrollers en verfbakken. Met schilderstape plak je alles af wat beschermd moet worden tegen de verf. Meubels en dergelijke bescherm je tegen de verf door middel van afdekdoeken of plastic. Voordat je gaat beginnen dienen de muren stofvrij te zijn. Je kunt dit doen met een droge doek of een sopje met Dreft en water. Bewaar dit sopje en een natte doek, zodat je het paraat hebt staan wanneer je verf gemorst hebt. Om de bovenkant van de muren te witten, en natuurlijk tevens het plafond, heb je in ieder geval een ladder of trap nodig. Beter is het nog om gebruik te maken van een rolsteiger.

Maak gebruik van een steiger via Rolsteiger.net

Wanneer je de klus het makkelijkst voor jezelf wilt maken kun je het best gebruik maken van een rolsteiger. Je zult niet de enige zijn die halverwege de woonkamer, of het plafond, er de brui aan geeft. Boven je hoofd werken, zoals de bovenkanten van de muren, of het plafond is zwaar werk. Een rolsteiger biedt veel voordelen boven een ladder of een keukentrapje. Als eerste heb je een grotere basis om op te staan, dus je kunt in grotere oppervlakken werken. De steiger staat dus stabieler, dus je voelt je zekerder en het vermoeid minder. Bovendien verplaatst de steiger eenvoudig. Zet alle meubels naar één kant, verf die kant en draai het om. Binnen no-time heb je zo een nieuw gewitte woonkamer. Een goede, betrouwbare rolsteiger kun je kopen bij Rolsteiger.net.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*