Maak je keuken nog gezelliger met deze tips

gezellige keuken

Voor velen is de keuken een van de belangrijkste woonruimtes in het hele huis. Je eet er, komt er elke ochtend en avond en je hele gezin komt hier regelmatig samen. Wat is er dan leuker dan deze hele ruimte een levendige, strakke, gezellige sfeer mee te geven? Vanuit dit artikel geven we een aantal tips.

Het belang van belichting

Belichting is misschien het eerste waar je aan denkt, maar zeker een van de meest essentiële aspecten van een keuken. Het is de sleutel tot een gezellig, warm en knusse ruimte. We raden aan om met spotjes te werken die alle hoeken van de kamer kunnen bereiken. Zo heb je geen donkere hoeken meer.

Planten voor een organische look

Een plant kan de keuken aardig doen opfleuren. Het geeft de ruimte een meer organische look en voelt daardoor fijner en hygiënischer aan. Zet de plant goed in het licht en niet te dicht bij het fornuis, dan kan hij opdrogen van de hitte of in de weg staan tijdens het koken.

Denk aan vloerbedekking

Om een keuken echt gezellig te maken kun je denken aan een vloerkleed. Dit klinkt niet per se heel praktisch in zo’n ruimte waar knoeien en spetters vrij normaal zijn, maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld alleen rond de tafel een tapijt of bedekking te leggen en de vloer rond de keukenbladen vrij te houden.

Plaats nieuwe accessoires

Om de keuken ruimtelijker en sfeervoller te maken kun je er veel accessoires in kwijt. Het is echt niet nodig om de keuken alleen maar praktisch te houden, zoals dat je misschien de neiging hebt. Denk aan een mooi schilderij dat de aandacht vangt, een kleurrijke vaas of een fleurig tafelkleed.

Voer een bar toe

Een bar in de keuken is perfect voor als je even in de keuken wilt zijn, maar niet per se aan een keukentafel wilt zitten. Het is perfect voor een kopje koffie in de ochtend of een avondje wijn met vrienden.

Met één klik geld terug op je online aankopen, neem dan een kijkje op 24/7 Discount.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*