Lees hier 4 redenen waarom jij moet investeren in vastgoed!

Al jarenlang is de rente op de spaarrekening erg laag. Je geld beleggen is daarom een goede optie, om zo meer rendement op je spaargeld te krijgen. Maar beleggen, hoe werkt dat? Natuurlijk kun je in vastgoed beleggen door een bedrijfspand, recreatiewoning, winkel, garagebox of een tweede woning te kopen om deze te verhuren. Hier ben je echter veel geld aan kwijt. Is jouw budget iets minder groot, dan kun je investeren in vastgoedfondsen. 

1.Geringe investering, grote spreiding

Het grote voordeel aan investeren in een vastgoedfonds, is dat je risico’s kunt spreiden door in verschillende vastgoedfondsen te investeren. Daarmee kun je, ook met een kleine investering, een grote spreiding realiseren. Mocht één van de fondsen het wat minder goed doen, dan ben je niet gelijk al jouw geld kwijt.

2.Huurders die niet betalen? Daar heb jij geen last van

De grootste ergernis van huurbazen is dat de huurders de maandelijkse lasten niet op (kunnen) brengen en/of de huur altijd veel te laat overmaken. Een huurder wordt door de wet goed beschermd, dus een huurder uit het pand zetten, kan ook niet zomaar. Als jij investeert in een vastgoedfonds, heb je hier geen last van! Aankoop-, exploitatie- en verhuurproblemen zijn verleden tijd!

3.Liquide middelen nodig, dan verkoop je jouw aandelen

Heb je het geld dringend nodig, dan kun je eenvoudig overgaan tot het verkopen van jouw aandelen. Wanneer je investeert in stenen, dan is dit niet het geval. Een woning is niet altijd zomaar verkocht. Met aandelen gaat dit een stuk sneller. 

4.Geen emotionele waarde

Ooit verliefd geworden op een huis? Dit is zeker mogelijk. Bijkomend nadeel is dat je minder goed rationele beslissingen kunt maken. Met het kopen van aandelen heb je hier natuurlijk veel minder last van. Wil jij beleggen in vastgoed? Neem contact op met een professionele vastgoedadviseur die jou van passend advies kan voorzien.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*