Kan ik een airco huren?

Wie wil nu niet liever zijn tijd doorbrengen in een prettig koele ruimte en wenst daarom gebruik te maken van een airco in een warm weer periode op werk, thuis in woon- en slaapkamer? U wilt geen airco kopen omdat die warmte periodes slechts enkele malen per jaar voorkomen; dan is huren van een airco het overwegen waard. Lees onderstaande informatie eens rustig door, het kan u helpen bij het huren van een airco.

Airco, wat doet het apparaat precies?

Een airco is een apparaat dat door een koelmiddel  gekoelde lucht in een ruimte blaast. De aanwezige warme lucht wordt door het koelmiddel omgezet in koele lucht. Al naar gelang uw wens kunt u kiezen uit een mobiele airco met slang afvoer of een airco met split systeem (zonder slang). Mocht u wel koelte wensen, maar niet willen kopen, dan bestaat de mogelijkheid airco’s te huren en er zijn aan dat huren ook voordelen verbonden.

Airco huren, wat zijn de voordelen?

Het meest in het oog springende voordeel is dat u geen grote investering hoeft te doen; en blijkt de door u geplaatste airco niet geheel aan de wens te voldoen, dan kiest u gewoon een andere airco, die wel de juiste capaciteit heeft. In de meeste gevallen beschikt u als huurder ook nog eens over de nieuwste modellen en heeft u geen omkijken naar het onderhoud van de airco. Is er storing aan uw gehuurde airco, dan staat de storingsdienst direct voor u klaar om het probleem te verhelpen, allemaal “all-in”.

Een airco met een afvoerslang

Het grote voordeel van een airco met een afvoerslang is de verplaatsbaarheid van dit apparaat. Een ruimte met een te openen raam is voldoende, gewoon de afvoerslang erdoor naar buiten hangen en koelen maar. Een andere mogelijkheid is om de slang in een opvangbak te hangen en de bak op gezette tijden te legen; voordeel hiervan is dat er geen raam open hoeft, zodat daar geen warme lucht binnen kan stromen.

Een airco met een splitsysteem

Heel eenvoudig gezegd, bij een splitsysteem hangt er een onderdeel buite en een onderdeel binnen, verbonden door een slang ten behoeve van het transport van het koelmiddel; het geluidmakende onderdeel hangt buiten, dus weinig of geen geluidshinder in de te koelen ruimte.

Calamiteitenverhuur airco’s

Met name voor grotere bedrijven kan deze huur een uitkomst zijn bij het voordoen van calamiteiten. Men maakt hiervan bijvoorbeeld gebruik als er in het eigen systeem storing is of als er tijdelijk enkele ruimtes gekoeld dienen te worden. Ook als de temperatuur van de serverruimte te hoog oploopt kan het huren van een airco snel soelaas bieden. Er zijn gespecialiseerde verhuurders, dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Een airco huren

Indien u na bovenstaande informatie gelezen te hebben toch liever eerst eens een airco wilt huren, dan kunt u via het internet heel snel een bedrijf in uw woongebied vinden waar u voor het huren terecht kunt. Bij meerdere aanbieders in uw buurt loont het om een vergelijking te maken op prijs, geleverde diensten en model airco; een prijsvergelijking loont altijd, ook in uw geval!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*