Je garagedeur vervangen

garage

Wanneer je een garagedeur van een goed merk hebt, gaat die over het algemeen jarenlang mee. Zeker als je de onderdelen van de garagedeur goed onderhoud, kun je er lang plezier van hebben. Maar doordat de deur zolang meegaat, is het belangrijk dat je bij het vervangen niet lukraak een nieuwe aanschaft. Het vervangingsmoment is namelijk de ideale gelegenheid om te overwegen of je wellicht beter voor een ander model kunt kiezen dat beter aansluit bij je wensen en behoeften. Laten we dit aan de hand van een tweetal voorbeelden verduidelijken.

Overigens, als je geen idee hebt, van alle modellen garagedeuren die verkrijgbaar zijn, kijk dan eens op garagedeurspecialist.nl. Je ziet daar een set afbeeldingen van de diverse modellen handig bij elkaar staan.

De manier waarop je de garage gebruikt

Sommige mensen gebruiken de garage met name om spullen in op te slaan. Andere parkeren er dagelijks de auto in en weer andere mensen stallen hun fiets dagelijks in de garage. De manier waarop je de garage gebruikt, heeft grote invloed op welke deur het beste bij je past. Immers, als je dagelijks je fiets moet pakken en daarbij de garagedeur iedere dag handmatig open en dicht moet doen, kun je dat als vervelend gaan ervaren. En dat is nergens voor nodig! Er zijn namelijk deuren verkrijgbaar waarbij je het deurblad horizontaal opent. Op die manier kun je door de deur een klein stukje te openen de garage al in en uit gaan. En als je voor een elektrische bediening zorgt, is dat trekken aan de deur ook niet meer nodig.

De tijd die je in de garage doorbrengt

Als je over het algemeen vrij kort in de garage aanwezig bent, maakt niet uit dat er een koud en vochtig klimaat heerst. Maar zeker als je regelmatig langere tijd in de garage bivakkeert (bijvoorbeeld omdat je houten meubelen zelf maakt of omdat je het leuk vindt om aan je auto te sleutelen), dan wil je natuurlijk een prettig klimaat. In dat geval is het aan te raden om voor een geïsoleerd deurblad te kiezen. Op die manier weer je kou en tocht. Wel is het natuurlijk zo dat je de muren van de garage dan ook goed dient te isoleren. Anders zal het met name in de koudere maanden nog altijd onaangenaam koud zijn. Een vaak toegepaste isolatievorm voor buitenmuren, is spouwmuurisolatie. Je leest er hier meer over: https://nl.wikipedia.org/wiki/Spouwmuur#Spouwmuurisolatie.

Garagedeuren zelf vervangen of laten vervangen?

Nu we je twee voorbeelden hebben gegeven waaruit blijkt dat de keuze voor een bepaald type deur samenhangt met diverse aspecten, is het natuurlijk de vraag of je de deur zelf gaat vervangen of dat je hem laat vervangen. In het geval je zelf aan de slag wilt gaan, is het in ieder geval van belang dat je weet waar je mee bezig bent. Sommige onderdelen waarmee de garagedeur functioneert, kunnen namelijk een gevaar vormen op het moment dat je niet weet wat je aan het doen bent. Je moet er toch niet aan denken dat het deurblad per ongeluk naar beneden komt zetten of onverwachts dichtklapt en daarbij jou bezeerd.

Het is daarom in de meeste gevallen aan te raden om de garagedeur te laten vervangen. Niet alleen is dat in de meeste gevallen veiliger, maar garagedeurenspecialisten voeren de klus over het algemeen ook veel sneller uit, doordat ze dergelijke klussen dagelijks uitvoeren. Overigens beschikken bedrijven die garagedeuren verkopen vaak over een interessant aanbod tweedehands deuren. Dat komt doordat deuren soms verkeerd geleverd worden of tijdens de levering een kleine beschadiging oplopen, waardoor ze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Bij de oriëntatie op een nieuwe deur, kan het dus de moeite waard zijn om je ook te oriënteren om tweedehands deuren. Je zal zien dat je op daardoor al snel een paar honderd euro op de aanschafprijs kunt besparen. Dat is altijd mooi meegenomen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*