Houten vloeren of PVC vloeren: wat kies je?

Wanneer je een nieuwe woning koopt of je huidige woning gaat verbouwen moet je kiezen wat voor vloer je in de woning wilt. Het is een belangrijkere keuze dan je denkt, aangezien de vloer een bepaalde sfeer aan de woning kan geven. Ook is het belangrijk om na te denken over welke vloer het meest geschikt is voor je huidige woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen of rondlopende huisdieren? Dan zijn bepaalde vloeren beter geschikt dan andere vloeren. De twee populairste vloersoorten op dit moment zijn PVC vloeren en houten vloeren. Beide vloeren zijn zo populair door hun uitstraling, maar hebben hun eigen voordelen. In dit artikel vertel ik er meer over.

Houten vloeren

Om te beginnen de houten vloeren. Er zijn enorm veel verschillende mooie houten vloeren op de markt. Houten vloeren worden vooral geliefd door hun unieke, maar vooral mooie uitstraling. Elke houten vloer is uniek. Dit komt doordat hout een natuurproduct is. De planken worden simpelweg gemaakt van bomen die op een bepaalde manier groeien en geen één boom groeit hetzelfde. Verder zijn houten vloeren enorm duurzaam. Ze zijn zo gemaakt dat je een deukje of scheurt in een grote renovatie makkelijk kan wegschuren. Het nadeel van de houten vloeren is wel dat ze niet tegen water en vloerverwarming kunnen. Beide zullen ervoor zorgen dat de vloeren gaan rotten en/of buigen.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn een soort namaak vloeren van houten vloeren. Ze lijken erop, ze voelen hetzelfde, maar zijn gemaakt van kunststof. Doordat de vloer gemaakt is van kunststof zijn ze enorm sterk en gaan ze lang mee. Tevens zijn ze ook nog eens een stuk makkelijker aan te leggen als houten vloeren. Het grootste voordeel voor veel mensen is dat de PVC vloeren makkelijk schoon te maken zijn door de vlakheid. Het nadeel is dan wel dat ze niet echt uniek zijn, aangezien ze een namaak zijn van houten vloeren.

Zoek je nog leuke PVC vloeren of houten vloeren? Neem dan zeker een kijkje bij Martijn de Wit Vloeren voor de leukste vloeren op de markt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*