Hoe je een verhuizing snel geregeld hebt

Het moment is eindelijk daar, je gaat weg uit het huis van je ouders. Je eigen stulpje waar jij de baas bent. Of je gaat van je huidige woning, ergens groter wonen. Maar een verhuizing kan vaak lang duren. En dat is niet wat je wilt. Weken in de rommel zitten, chaos om je heen en stress over van alles. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat dit nieuwe avontuur begint met grijze haren. Tenzij je deze al hebt, kan je met de onderstaande stappen een spoedige verhuizing regelen.

Bijvoorbeeld een verhuizing naar Amsterdam is op zich zelf al geen eenvoudige klus. Met alle drukte in de stad en de kleine, smalle wegen waar de verhuiswagen door heen moet. Maar een ervaren verhuisbedrijf zal toch altijd jou het beste kunnen helpen. En jij kan zelf al het werk een stuk simpeler maken. Hoe doe je dit? Met het stappen plan hier onder kan jij eenvoudig gaan beginnen. En daarnaast kom je meteen er achter waarom een verhuisservice zo handig is in dit gehele proces.

Het inpakken van de verhuisdozen

Om te beginnen, ga je alles inpakken. En dit is zeker een van de grootste klussen die er zijn in de verhuizing. En om er dan ook heel lang mee bezig te zijn, wordt alleen maar saai. Wat kan je doen om toch het leuk te houden en ook nog is lekker vlot door werkt? Zet een lekker muziek aan waar jij kan leven. Vrolijk en rustig of juist lekker snel. Tijdens het luisteren van de muziek ga je gewoon al jouw spullen door en deelt het dan in per categorie. Denk dan aan de kleding, elektronica en decoratie. Als je het zo in de verhuisdozen inpakt, maak jij het voor jezelf makkelijk met het uitpakken.

Daarnaast kan je op de doos markeren wat er in zit. Dan hoef je niet de doos te openen om te kijken wat er in zit. Zet meteen de namen van de doos op een lijstje. Met het uitruimen van de verhuiswagen kan je het afvinken en weet je zeker dat je alles hebt.

Denk niet alleen aan je kleine eigendommen die je in een verhuisdoos kan inpakken. Maar de grote meubels moeten ook mee. Je bed of bankstel is groot en zwaar, en in je eentje tillen gaat je niet makkelijk af. Probeer dan te kijken of je het kan demonteren. Vervolgens in de kleinere delen verplaatsen.

Het in en uit laden van de verhuiswagen

De verhuiswagen heeft veel ruimte, maar niet onbeperkt. Ga er dan goed mee om. Het kan zomaar het verschil tussen 1 of 2 verhuiswagens. Mocht je nou alsnog een klein beetje ruimte te kort komen. Huur dan een aanhanger waar jij de extra spullen kan inladen.

Een extra hulpmiddel

Is het nou zou dat jij in een flat woont, of je hebt gewoon iets wat niet via de trap naar beneden kan. Dan is en verhuislift nodig. Je kan zware objecten er makkelijk op zetten en hoef je het zwaarste werk niet meer zelf te doen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*