Hoe bespaar je geld als je aan het verbouwen bent?

geld besparen

Het is nou eenmaal zo, verbouwingen kosten een hoop geld. Het liefst zouden we zo veel doen, voor zo weinig. Wat nou als dat ook echt kan? In dit artikel komen we met een aantal tips om geld te besparen wanneer je aan het verbouwen bent.

Tijdloos

Kies voor tijdloze meubels. Het kan dan nu misschien wat extra geld kosten, maar als je een meubel kiest wat maar drie jaar mee kan, ben je een hoop geld kwijt als je dan wéér nieuwe meubelstukken (en waarschijnlijk ook nog accessoires) moet aanschaffen. Kies daarom voor tijdloze meubels die jaren mee gaan. Om de boel op te fleuren kan je dan voor minder tijdloze accessoires kiezen. Dan moet je die wel vaker vernieuwen, maar dat kan vaak ook voor een stuk minder geld.

Verkopen

Verkoop je oude spullen via Marktplaats. Je hoeft er natuurlijk niet de hoofdprijs voor te vragen, want dan krijg je het niet verkocht. Maar elk tientje helpt al, zullen we maar zeggen. Het makkelijkste is dat wanneer je je interieur wil verkopen, dat je het dan op marktplaats verkoopt. En niet alleen op Marktplaats kun je goed verkopen; je kan vaak ook hele goede deals binnenhalen via Marktplaats. Het is misschien een kwestie van goed zoeken, maar dan heb je wel wat!

Do It Yourself

Zelf verbouwen kost nu eenmaal minder geld dan iemand inhuren. Dus ben je een beetje handig, gebruik het. Kijk filmpjes en lees een aantal boeken over hoe je iets doet. Iedereen kan toch wel de muur zelf verven, dat is niet moeilijk. Maar vloeren leggen is misschien wel een klusje die je even moet leren. Je kunt natuurlijk ook kijken in je familie of vriendenkring of iemand handig is en of die je graag wil helpen.

Soms kom je door te besparen niet aan voldoende budget om de gehele verbouwing financieel rond te krijgen. In dat geval kun je denken aan geld lenen voor je verbouwing. Hoewel dit een van de laatste middelen moet zijn, kan het jouw situatie op dat moment verlichten. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je de verbouwingslening van zeg 5000 euro binnen 6 maanden kunt terugbetalen, dan kan het juist de oplossing zijn voor nu. De truc is om zoveel mogelijk online lening-aanbieders te vergelijken op rente en kosten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*