Het beste gazononderhoud

In de meeste tuinen wordt een deel van het tuinoppervlak gebruikt voor een gazon. Dat is een fijne plek voor kinderen om op te spelen of voor ouderen om er te zitten. Een mooi gazon vergt echter behoorlijk wat onderhoud. Je moet zorgen dat het gras voldoende meststoffen krijgt, dat de zuurgraad van de grond op het juiste niveau is, en dat het gras goed vochtig wordt gehouden. Daarnaast moet het gazon periodiek worden belucht met een verticuteermachine. Dat is een apparaat waarmee met messen door het gras wordt gesneden om de oude viltlaag door te snijden en om mos te verwijderen.

Handmatig of machinaal verticuteren?

Het is niet altijd nodig om een verticuteermachine aan te schaffen. Als je een relatief klein gazon hebt kun je voor het verticuteren ook een speciale hark gebruiken. Het gebruik van zo’n hark is echter zwaar werk, vooral als er veel mos in het gras zit. Voor grotere gazons is een machinale oplossing onvermijdelijk. Je kan een verticuteermachine huren, maar omdat deze behandeling van het gras twee keer per jaar moet worden gedaan is aanschaf op den duur goedkoper. Bij DeTuinmachineshop is een groot assortiment op het gebied van verticuteer gereedschap te vinden.

Kwaliteit staat voorop

DeTuinmachineshop is een online winkel voor tuingereedschap. Verreweg de meeste producten die er te koop zijn werken machinaal. Het is afhankelijk van de grootte van je gazon welke verticuteermachine geschikt is. Als je een middelgroot tot klein gazon hebt volstaat een kleine elektrische machine, bijvoorbeeld van het merk Stiga. Voor een groot gazon is het handiger om een krachtige machine aan te schaffen met een benzinemotor. Dan zit je niet te klungelen met een snoer en ben je verzekerd van voldoende vermogen. Bij DeTuinmachineshop heb je keus uit verticuteermachines van meerdere goede merken, zoals Stihl, Eliet, Billy Goat en Stiga. Er zijn professionele machines van duizenden euro’s, maar ook aantrekkelijk geprijsde apparaten voor particulieren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*